14. august 2013

Holder du af hverdagen?

For mange af os er den første arbejdsuge efter en lang sommerferie i gang nu. Vi finder ”kontortøjet” frem, vi skal os til hverdagens planlægnings- og koordineringsrutiner – hvem bringer, hvem henter, hvem handler, hvem har aftenmøder og så videre.

Ligesom mange faktisk har et lille ”øje” på arbejdet under ferien, så er det også blevet almindeligt, at man planlægger sin tilbagevenden fra ferie. De fleste kender vel til at begynde at tænke på jobbet i løbet af den sidste uge i ferien. Vi tænker på, hvordan er det at skulle vende tilbage og her er det at vi får et rigtig godt fingerpeg om hvordan vi har det med jobbet, chefen, kollegerne og så videre.
For glæder vi os faktisk til at komme tilbage?

Hvis tankerne er positive og går i retning af: Det skal jeg gøre noget ved, eller at den og den opgave bliver spændende at skulle løse, så er der positiv energi og noget der kunne tyde på, at man faktisk har en god trivsel.
Værre er det, hvis man gruer for eller er bekymret eller måske bare har lidt ondt i maven over at skulle tilbage. Vi skal nødigt have det sådan, at man går og tænker frem mod ferierne, og synes det er rædsomt at komme tilbage til arbejdet.
Husk på, at der altid vil være perioder hvor det går lidt ”trægt”. Man kan være irriteret over en ny struktur, en ny ledelse, nye opgaver og den slags ting som hører til den uundgåelige ”forandringskultur”, som vi må lære at leve (godt) med.

Det der vigtigt at skrive sig bag øret er, at man skal prøve at fange de signaler, man mærker.
Det kan være det er tid til at fundere over arbejdet generelt. Er du det rigtige sted? Er der de rigtige karrieremuligheder, får du en tilfredsstillende løn, bliver du værdsat og fungerer kollegaskabet?

Brug KS i dit nye arbejdsår
Du er velkommen til at bruge KS, hvis du har behov for at få set dit job og din karriere efter i sømmene. Hvis du er usikker på karrieremuligheder, hvis du er bekymret over en forestående fusion, hvis du har problemer med chef eller kolleger, så kontakt os. Og brug vores mange tilbud i arrangementskalenderen. Handler det om trivsel, har vi et par arrangementer om miljø og trivsel generelt i efteråret både i København og Århus.
Vi arbejder også på at lave et ”trivselsbarometer” – så kan du være på forkant med eventuelle problemer eller forandringer på arbejdet. Det vender vi tilbage med mere om.

Velkommen tilbage på arbejde – husk at bruge KS – vi er der for at hjælpe med råd og vejledning hele året rundt.