13. september 2020

Høj risiko ved smitte? Lønaftale er forlænget

Organisationerne og regeringen har forlænget aftalen om fuld løn til offentligt ansatte, som er fritaget fra arbejde, enten fordi de selv har en øget risiko ved smitte med covid-19 eller er pårørende til en person med øget risiko for et alvorligt sygdomsforløb ved smitte.

Aftalen blev indgået før sommerferien i forbindelse med ændringen af sygedagpengeloven, som giver ret til sygedagpenge til personer med øget smitterisiko eller pårørende i samme situation, og er nu forlænget til udgangen af året.
Det er en forudsætning for lønudbetalingen, at din arbejdsgiver kan få dagpengerefusion.
Betingelsen for dagpengerefusion er at:
• Din egen læge vurderer, at du eller din pårørende har en øget risiko for et alvorligt sygdomsforløb ved smitte med covid-19
• Arbejdsgiveren ikke har mulighed for at indrette arbejdspladsen på betryggende vis, eller at tilbyde hjemmearbejde eller omplacering.
Det er altid en konkret vurdering, om du eller dine pårørende har en øget risiko, hvis I bliver smittet med covid-19, men generelt gælder det for eksempel for personer med visse kroniske sygdomme eller personer med nedsat immunforsvar. Der kan også være sociale omstændigheder, for eksempel din boligsituation, som kan indgå i vurderingen. Læs mere på Sundhedsstyrelsens hjemmeside eller kontakt KS.

Edit page