Hjælp til nyuddannede akademikere i kommunerne

/files/assets/news/gilles-roux-dsuqmfv3sd0-unsplash.jpg
11. september 2023
Af Jette Snoer

Nyt projekt skal udvikle og afprøve onboardingforløb for nyuddannede akademikere, der er ansat i kommunerne.

Overgangen fra studieliv til arbejdsmarkedet kan være svær. Mange nyuddannede kandidater oplever et stort gab mellem det, de har lært på studierne, og den virkelighed, de skal arbejde i. Det kan give en skæv start på arbejdslivet og koste både den nyuddannede og arbejdspladsen tid og kræfter.

Kommunernes Landsforening (KL) og Akademikerne (AC) har derfor igangsat et projekt, der skal hjælpe nyuddannede akademikere godt i gang med deres første job og understøtte arbejdspladser i at skabe en god start for de nye akademikere, så deres trivsel, tilfredshed og fastholdelse bliver styrket.

Projektets formål

Projektets formål er at udvikle og afprøve onboardingforløb for nyuddannede akademikere. Det skal udmunde i konkrete redskaber til kommunale arbejdspladser, som skal højne både tilfredshed, den faglige kvalitet og fastholdelse af de nyuddannede akademikere.

Lige nu søges der efter 5 kommunale arbejdspladser, der har lyst til at være med. Projektet løber fra oktober 2023 til december 2024.

KS hilser projektet meget velkomment – for der er ingen tvivl om, at der er brug for langt større fokus på at onboarde nyuddannede på arbejdspladserne. Og det gælder sådan set ikke bare de kommunale arbejdspladser, men alle arbejdspladser.

Er du nyuddannet og i dit første job – og oplever udfordringer i den sammenhæng – så tøv ikke med at kontakte KS for sparring og rådgivning i den forbindelse.

Foto Gilles Roux

KS

Give it to us straight…

Hvad mener medlemmerne, at forperson Cathrine Holm-Nielsen skal gøre for KS’erne? Det har vi spurgt om i vores medlemsundersøgelse, og her reflekterer Cathrine over de mange gode råd, I er kommet med.

KS

Høj tilfredshed med KS

Tak til de medlemmer, der har deltaget i KS Medlemsundersøgelse 2023. Vi er glade for, at I fortsat er rigtig god tilfredse med jeres medlemskab.

KS

KS har fået nyt repræsentantskab

Se listen over de nyvalgte repræsentanter til KS’ øverste myndighed her.

Edit page