4. september 2013

Hastværk er lastværk når det gælder kontrakter

Hvis du først har skrevet under på en kontrakt, så er den juridisk bindende. Og selv om kontrakten ser tilforladelig ud og arbejdsgiver siger, du roligt kan skrive under, kan der være masser af faldgruber. Klausuler, fravigelser af ferielovens varslingsregler, ret til vilkårsændringer uden varsel og så videre. Derfor skal du aldrig skrive under, før KS har tjekket den. Sig til arbejdsgiveren, at du gerne vil have den med hjem, så du kan læse den i fred og ro. Alle arbejdsgivere har forståelse for, at man tager kontrakten med hjem og giver sig god tid til at læse den igennem.
Et særligt farligt område er, når vi bevæger os i gråzonerne mellem lønmodtager, freelance og selvstændig. Her bør du absolut være ekstra vaks  -  pludselig kan du stå uden løn under sygdom, uden feriepenge, uden forsikringer og lignende -  hvis altså du ikke har tænkt dig om eller husket at kontakte KS i tide.

Husk også, at du aldrig skal sige dit job op, før du har kontrakt og vilkår i det nye job på plads. Her kan man virkelig tale om at hastværk er lastværk.