10. december 2013

Gravid? Lad ikke hele vandrejournalen vandre frit

Vandrejournalen er et arbejdsredskab, der gør det muligt for jordemoderen, lægen og speciellægen at danne sig et overblik over dit graviditetsforløb og se resultaterne af de forskellige tidligere undersøgelser du har haft i din graviditet.

Af vandrejournalen fremgår blandt andet din vægt og oplysninger om din menstruationscyklus. Oplysninger som er af privat karakter og som ingen arbejdsmæssig relevans har for din arbejdsgiver.

Derfor mener vi ikke du skal udlevere en kopi af hele din vandrejournal til din arbejdsgiver. Hvis din arbejdsgiver ønsker skriftlig dokumentation for din terminsdato, kan du benytte dig af den skabelon, vi har udarbejdet til formålet og som du finder på vores hjemmeside.

Det er også i denne blanket du skal oplyse, om du vil benytte dig af din ret til at gå fra før fødsel (også kaldet graviditetsorloven). Du kan altid kontakte os for hjælp til at beregne dine eksakte datoer for orloven.
Som et alternativ, kan du aflevere en kopi af vandrejournalen, hvor du har dækket de private oplysninger til. 

Husk at du som medlem af KS gratis kan benytte dig af KS barselsportal, hvor du modtager information om planlægningen af din barselsorlov og har mulighed for at skrive sammen med andre KS medlemmer i samme situation.