13. september 2017

Google Analytics skudt godt i gang i Ringsted

Både jobsøgende, studerende, dimittender og medlemmer i arbejde var mødt op i Ringsted Kulturhus på en onsdag aften i regnvejr for at stifte bekendtskab med Google Analytics.

Programmet, der kan måle og vise data fra websites, er efterhånden et efterspurgt værktøj blandt kommunikatører, marketingsfolk og andre med ansvar for online sites. Foredragsholder Kåre Bjørn Jensen fra Intellia forklarede de fremmødte, hvordan sporingskoden fra Google Analytics kunne sammenkobles med netop deres website. Derudover gav han tips og tricks til, hvordan den store datamængde kan omsættes til nyttig viden for en kommunikatør.

En af de tre frivillige bag arrangementet, Karina Andersen, fortalte, at Google Analytics er et redskab, hun selv kan bruge på sin arbejdsplads. Derfor havde hun sat arrangementet i værk i Ringsted, hvor hun bor. Foruden hende var også Dorthe Holm Larsen og Stine Guldborg Løgsted med til at få arrangementet op at køre.

Det var dog ikke kun Ringstedgensere, der var dukket op på dagen; nogle kom helt fra København for at høre om Google Analytics. Ditte Rønholm, som dimitterede sidste år, var taget fra København for at styrke sine kompetencer til brug i jobsøgningen, hvor Google Analytics efterspørges mere og mere. Studerende Josephine Korch, havde taget turen, fordi hun på praktikpladsen gør brug af programmet og derfor kunne bruge lidt know-how.

I løbet af aftenen var der rig mulighed for at stille spørgsmål og for at koble programmet til sit eget website for i praksis at kunne se, hvilke besøgende, ens website vises til.