2. februar 2016

Giv teksten liv

NY BOG: Hvordan giver du dine læsere en stimulerende læseoplevelse? Du kan skridt for skridt, greb for greb, vække dine tekster til live: Først får tekstens fokus liv, så tekstens form og til sidst formuleringerne.

En enkel guide til at skabe medrivende tekster. Gennem tre centrale akter viser de to forfattere, hvordan man skridt for skridt, greb for greb, vækker sine tekster til live: Først får tekstens fokus liv, så tekstens form og til sidst formuleringerne.
Hver akt præsenterer tre enkle greb. Skribenten lærer blandt andet at sætte ansigt på stoffet og søge efter sigende og afvigende fragmenter, at blande genrer, vække læserens begær og bruge metaforer, rim og rytme. Med de ni greb er skribenten rustet til at gribe sin læser.
Bogen er rig på eksempler, der viser, hvordan vidt forskellige skribenter bruger grebene. Efter hvert af de ni greb bliver læseren selv sat på prøve.
Giv teksten liv er skrevet til alle, der vil give deres læsere en stimulerende læseoplevelse: Akademikeren, der vil formidle sin forskning uden for den snævre fagkreds; journalisten, der vil fænge læserne med sine historier; pressemedarbejderen, der vil forny sit sprog; den studerende, der vil have skriveglæden tilbage; bloggeren, der vil skrive med puls og potens.
 
Giv teksten liv
Af Christina Pontoppidan og Andreas Immanuel Graae
Forlag: Samfundslitteratur
196 sider
Vejl. Pris 238,-