19. april 2016

Forening for markedsføringsret ser dagens lys

NYHEDER: Vinderne af Publicistpriserne 2016 // EU klar til sag mod Google // 10.000 nye ord tilføjes til Den Danske Ordbog 

Forening for markedsføringsret ser dagens lys
11 eksperter inden for markedsføringsret har stiftet foreningen Dansk Forening for Markedsføringsret.
Formålet med foreningen er at 'udbrede interessen for, kendskabet til og forståelsen for markedsføringsretten samt udgøre et forum for en faglig dialog'.
- Markedsføring fylder mere og mere, samtidig med at lovgivningen bliver mere kompleks. Vi er flere, der har haft et stort behov for et åbent forum, hvor vi kan gøre hinanden klogere på det komplekse område, dele viden og udvikle ideer. Med 11 af landets førende eksperter på området, og det store netværk, vi alle byder ind med, ser vi frem til at gøre dette til virkelighed, siger advokat hos Horten, Heidi Steen Jensen, der har været med til at stifte foreningen.
Alle med interesse for markedsføringsret kan blive medlem af den nye forening. Det koster 300 kr. for personlige medlemmer og 1.000 kr. for virksomheder og organisationer.
Foreningen vil løbende holde arrangementer og allerede nu er det første arrangement, som handler om skjult reklame på dagsorden.
Kilde: bureaubiz.dk

Vinderne af Publicistpriserne 2016
Publicistklubben har traditionen tro holdt prisfest. Den Store Publicistpris gik til Erik Rasmussen, direktør og stifter af Mandag Morgen. Prisen blev overrakt af Bertel Haarder og efterfulgt af hurtig Q&A med Jens Gaardbo.
Den Store Publicistpris følger 20.000 kroner. Med de tre andre priser følger 10.000 kroner.
Den Lille Publicistpris gik til TV 2-dokumentaren 'Moskeerne bag sløret', som er tilrettelagt af Irene Thyrri og Martin Kjær Jensen.
Public Service-prisen gik til dokumentarist, journalist og forfatter Nagieb Khaja.
Og Fortællerprisen gik til Dagbladet Information for serien 'Vidnesbyrd', hvor en lang række kvinder står frem og fortæller om, hvordan de blev voldtaget. Prisen blev overrakt af Michael Dyrby, der understregede, at Information fortjente stor hæder for serien, men at den største tak måske burde tilfalde de mange kvinder, der har turdet stå frem med deres historier.
Kilde: journalisten.dk

EU klar til sag mod Google
Google har overtrådt konkurrencereglerne og misbrugt mobilstyresystemet Android til at holde konkurrenterne ude, og EU er nu klar til at rejse sag mod internetgiganten, der risikerer en milliardbøde, hvis Google ikke ændrer sin forretning.
EUs konkurrencekommissær Margrethe Vestager fremlagde onsdag formiddag konklusionen på et års undersøgelse af Googles magt over Android, som ligger på over 80 procent af alle smartphonetelefoner, der kommer fra fabrikkerne, og er en væsentlig indtægtskilde for internetgiganten. Hun slår fast, at Google tvinger mobilproducenterne til at lægge apps til centrale Google-tjenester på en fremtrædende plads på mobilskærmene og dermed holder konkurrenterne ude.
Margrethe Vestager har efter et års undersøgelser tre anklager mod Google:
Googles egne mobilapps: Google kræver af mobilproducenter, at de - for at måtte installere Google Play, hvorfra man henter og køber langt de fleste apps til Android-telefoner og -tavle-PCer -, at producenterne samtidig skal lægge Googles søgemaskine på og gøre den til standardsøgemaskine. Og hvis man vil lægge enten Google Play eller Google-søgning på, kræver Google, at man skal installere Googles internetbrowser Chrome.
Andre udgaver af Android: Selv om Android er et opensourceprogram og dermed kan ændres af alle, forbyder Google, at mobilproducenter bruger udgaver af Android, som Google ikke selv står bag, hvis de vil installere Googles programmer, heriblandt Google Play og Googles søgemaskine.
Særbehandling: Google giver økonomiske fordele til producenter af mobiltelefoner og tavle-PCer samt mobilselskaber, hvis de udelukkende installerer Googles søgemaskine på deres udstyr. Th.
Internetgiganten risikerer en bøde på op til 7,4 milliarder dollars eller 48,7 milliarder kroner, nemlig ti procent af den globale omsætning i 2015
Kilde: business.dk

10.000 nye ord tilføjes til Den Danske Ordbog 
Dansk er ikke fattigere på ord end andre sprog, som for eksempel engelsk, men ordbøgerne herhjemme har simpelthen været mindre end de udenlandske ordbøger. Derfor bliver der nu tilføjer 10.000 ord til Den Danske Ordbog.
'Nye ord' dækker både ord der er helt nye i dansk (som fx låneord og nydannelser), og ord der af pladshensyn ikke før har haft en selvstændig indgang i ordbogens papirudgave.
De første 1.022 nye opslagsord bliver offentliggjort fredag den 22. april.
Eksempler på nye ord er blandt andet låneord som shitstorm, douchebag og crepe, sammensætninger som fallossymbol og gedebukkeskæg og faste udtryk som hænge i gardinerne.
Der tilføjes også 7.500 lydfiler til eksisterende ordbogsindgange i Den Danske Ordbog samtidig med opdateringen med nye opslagsord. Man kan således høre hvordan ord som leverpostejsfarvet, stigmatisere, uha og uhm udtales.
Kilde: sproget.dk