1. september 2022

For 9 kroner om måneden kan du sikre dine ledige kollegaer

Et nyt forslag om inflationstillæg til dagpengemodtagere kan sikre dem mod de stigende priser i samfundet. Det vil ikke koste staten noget, så a-kasserne håber, politikerne er lydhøre.

/files/assets/inflation.jpg
Foto Unsplash

”Vi er simpelthen nødt til at gøre noget. Dette forslag vil være gratis for staten, og de sølle 9 kroner vil ikke kunne mærkes af det enkelte medlem i job – men for den ledige vil det have alverdens betydning. Dagpengesatsen har i forvejen ikke fulgt den almindelige lønudvikling og er reelt blevet udhulet gennem årene, så der er brug for nye greb, siger Linda Garlov direktør i AJKS, som er a-kasse for journalistik, kommunikation og sprog.

Med inflationstillægget vil den højeste dagpengesats stige med 677 kroner pr. måned, mens kontingentet for alle forsikrede stiger med 12,5 kroner pr. måned – eller godt ni kroner efter skattefradrag.

"Vi har set frem til folketingsvalget med håbet om, at satsen derefter bliver sat op i de første tre ledighedsmåneder. Men vi kan ikke vente. Vi er nødt til at gøre noget”, afslutter hun.

Og der er noget om snakken, for samtalen i radioen, avisen og ved private sammenkomster handler for tiden ofte om de stigende priser i butikkerne og hjemmet, og de mest downloade apps er i øjeblikket dem, som forudser hvornår elprisen er lavest.

De stigende priser - og derfor også udgifter - er noget, som alle danskere kan mærke. Dagpengemodtagere mærker det dog ekstra hårdt. For dagpengesatsen var i forvejen udhulet, og med de stigende priser, er det kun blevet værre den seneste tid.

Derfor støtter AJKS op om Danske A-kassers forslag om et inflationstillæg på 3,5 % til dagpengemodtagere – tilmed et tillæg, der er gratis for staten.

Edit page