9. februar 2016

EU-workshop om maskinoversættelse

Workshop for alle som har interesse i flersproglig kommunikation og gerne vil vide mere om de nye muligheder med EU’s nye oversættelsesplatform.

European Language Resource Coordination (ELRC), Dansk Sprognævn og Digitaliseringsstyrelsen inviterer til en workshop for danske offentlige institutioner i Det Europæiske Miljøagenturs lokaler på Kongens Nytorv 6 fra 10.00 - 17.30 den 7. marts 2016.  Workshoppen henvender sig til alle som har interesse i flersproglig kommunikation og gerne vil vide mere om de nye muligheder med EU’s nye oversættelsesplatform CEF.AT.
EU vil gerne stille platformen gratis til rådighed.
På workshoppen vil eksperter fra Europakommissionen, sprogteknologer, sprogtjenesteudbydere, brugere i offentlige forvaltninger og statslige institutioner i fællesskab anskueliggøre behovet for automatiseret oversættelse og drøfte tekniske og juridiske spørgsmål om anvendelse af data til automatiserede oversættelser.
Tilsvarende workshops holdes i de andre EU-lande, og systemet vil derfor med tiden give adgang til oversættelse til og fra de 23 andre EU-sprog.
Læs mere her