19. november 2013

Er julefrokosten arbejde eller fest?

Skal det betragtes som en arbejdsskade, hvis du kommer til skade under julefrokosten?
Sådan er det i store træk i dag. Og det vil beskæftigelsesminister Mette Frederiksen lave om på. Hun mener ikke, det er rimeligt, at en skade opstået på dansegulvet ved firmajulefrokosten kan betegnes som en arbejdsskade.
- Det er ikke for at ødelægge den gode julestemning, men vi har et arbejdsskadesystem for mennesker, der er kommet til skade i forbindelse med, at de passer deres arbejde – det inkluderer altså ikke et dansegulv under en julefrokost, siger Mette Frederiksen til HK/Privats nyhedsbrev.

Som det er i dag, kan et uheld til firmajulefrokosten betragtes som en arbejdssskade, hvis en række forhold er opfyldt:
Julefrokosten skal være en officiel fest. Det vil sige, at arbejdsgiveren står bag invitationen og er klar over, hvad rammerne for julefrokosten er. Det, som fører til skaden, skal samtidig være et naturligt led i julefrokosten. For eksempel dans.
Det har mindre betydning, hvor beruset man eventuelt måtte være, når skaden sker, men skaden skal ske inden for den officielle tidsramme. Altså gælder skader, som sker, hvis man tager videre i byen efter julefrokosten, ikke som en arbejdsskade.
Men det er en arbejdsskade uanset om:
- Julefrokosten foregår i eller uden for normal arbejdstid
- Julefrokosten afholdes på arbejdspladsen eller på en restaurant
- Arbejdsgiveren eller chefen er til stede, eller har trukket sig tilbage

Hvad mener du? Har Mette Frederiksen ret i, at dansegulvet ikke er en arbejdsplads? Eller er det faktisk det, fordi vi har en form for forpligtelse til at deltage i firmajulefrokosten?
Det er I velkomne til at diskutere her på vores hjemmeside. Brug kommentarfeltet herunder.