18. maj 2016

En opsigelse er en usædvanlig situation

-    Det er en usædvanlig situation at blive sagt op og derfor kan man nemt miste overblikket, både over de aftaler, der indgås og økonomien, siger Ingrid Skytte Ribergaard, der mistede sit job og fik assistance fra KS. Det gjorde en forskel på mere end 20.000 kroner, fordi der var fejl i lønsedlen.

Heldigvis prøver de fleste det ikke mere end én gang. At blive sagt op. Derfor er det en usædvanlig situation som man ikke har prøvet før, og det kan være svært at have et overblik over alle de muligheder, aftaler og regler der er i forbindelse med en fratrædelse.

Ingrid Skytte Ribergaard blev i efteråret sagt op på grund af nedskæringer på den erhvervsskole, hvor hun havde arbejdet i 22 år. Hun arbejdede med udviklingsprojekter og eftersom skolen, på grund af regeringens krav om besparelser på 2 procent hvert år de kommende år, ikke havde mulighed for at fortsætte med de lokale projekter, mistede hun sit job.

-    Allerede fra første færd havde jeg KS med på baglinjen og det har været en rigtig god ide, siger hun.

-    Det viste sig, at der var fejl i lønsedlen, så jeg ikke havde fået den fratrædelsesgodtgørelse, der var aftalt. Den fejl opdagede KS’ juridiske konsulent. Han har også hjulpet mig med at forhandle, så jeg har fået en diplomuddannelse i projektledelse betalt af min tidligere arbejdsgiver, siger Ingrid, der er 50 år og uddannet cand.ling.merc. med tysk og engelsk.

-    Så hele forløbet har for mig været en påmindelse om, at der kan være mange ting i sådan en situation som man ikke selv har tænkt igennem, fordi man ikke har prøvet det før. Og der kan fagforeningen bidrage med overblikket, objektiviteten og med at forhandle med arbejdsgiver. Så når jeg, forhåbentlig lige om lidt, får et nyt job, vil jeg selvfølgelig sende min kontrakt ind til gennemsyn hos KS. Det kan jo være KS også opdager noget næste gang, siger hun.

Fakta: Det hjælper KS’ jurister med
Rådgivning i forbindelse med de juridiske problemer, der kan opstå på en arbejdsplads, er en kernekompetence hos Kommunikation og Sprog. Efter aftale med dig tager vi gerne kontakt til din arbejdsgiver for at få løst et problem, men ønsker du selv at klare tingene, forsyner vi dig med de rigtige argumenter.
Du sparer den dyre tur til din egen advokat og er samtidig sikret arbejdsretlig specialistrådgivning. Hvad enten det drejer sig om ansættelse, opsigelse eller problemer i forbindelse med barselsorlov, overarbejde, løn eller andet, er vi med dig hele vejen - også hvis dit problem ender som en retssag som vi gennemfører uden udgifter for dig.
Mange tror fejlagtigt, at den retshjælp som er inkluderet i en indbosforsikring også dækker ved arbejdsretlige tvister - det gør den ikke. Så får du brug for juridisk hjælp i forbindelse med dit arbejde, er det en rigtig god ide at have din fagforening 'i ryggen'!