26. november 2013

Emma Gad til julefrokost

Julefrokoster er en tilbagevendende begivenhed i mange firmaer og ofte med masser af traditioner.

Men der er et par gode råd, som vi i KS vil give dig med på vejen inden det går løs:
Tag ikke fejl – uanset hvor uformelt og hyggeligt det hele er, er rollerne helt de samme: Din chef er chefen, ledelsen er ledelsen, du og dine kolleger er medarbejdere. Så lad være med at blive grebet af stemningen og ”fortroligheden” og bede om mere i løn eller fortælle din uforbeholdne mening om virksomheden, dine kolleger eller chefer eller andet, som du ikke ville drømme om at sige i hverdagen.
Hvis det er chefen der overskrider grænser, så forsøg at ignorere det og undgå ham/hende. For ledelsen gælder de samme ”adfærdsregler” til festen som for jer medarbejdere.

En arbejdsskade eller ej?

I denne julefrokosttid har spørgsmålet om, hvorvidt man er på arbejde når man er til firmajulefrokost også været oppe at vende. I sidste uges nyhedsbrev skrev vi, at beskæftigelsesminister Mette Frederiksen mener det skal være slut med at betragte skader til julefrokosten på jobbet som arbejdsskader. Det fik flere KS’ere til at skrive i kommentarfeltet på hjemmesiden. Og de er ikke enige med hinanden:

Christine Andersen:

Ikke fordi jeg har det inde på livet som selvstændig, men jeg synes, det fortsat skal tælle med som arbejdsskade. Ofte er det ikke velset at blive væk fra julefrokosten uden gode grunde, ergo er det en del af arbejdet. Og som leder betragtede min mand julefrokosten som en vigtig lejlighed til at se mange ting - og mennesker - fra en anden vinkel. Så det var altså en vigtig del af arbejdet, ikke 'bare' en fest. Man kan diskutere, hvis problem det er, hvis ægtefæller og partnere kommer til skade - altså firmaets gæster, som ikke er ansatte. Men for de ansatte, som mere eller mindre skal være der, skal evt. skader tælle som arbejdsskade. Og ærlig talt, hvor stort er problemet? Det er ren smålighed fra Mette Frederiksens side, efter min mening.

Anette Jakobsen
Jeg er enig med Christine Andersen. Det må være at betragte som arbejde.

Morten Nielsen
Enig, fordi det uanset paragraffer vil være naturligt for mange arbejdsgivere, der holder festen, at tage et vist ansvar og bekymre sig om medarbejdernes sikkerhed mv. Og se mærkeligt ud, hvis de ikke gør.

Anne Christiansen
Jeg er absolut ikke enig med jer, og jeg kan slet ikke forstå, at man kan få sig selv til at melde det som arbejdsskade, hvis man - hvilket ofte er tilfældet - pga. at lidt for mange våde varer kommer til skade under en julefrokost. Og jeg er helt almindelig lønmodtager på en offentlig arbejdsplads, hvilket jo egentlig også vil sige, at det i sidste ende er os alle, som betaler via skatten.