26. april 2017

Du skal ikke sige ja til en elendig løn

Line Grønnemose Henriksen, nyuddannet KS-medlem, blev tilbudt en månedsløn på 15.000 kroner for et akademikerjob på fuldtid hos DanaWeb. Hun havde styrke og mod til at sige fra. Virksomheden har siden sagt undskyld og Line har fået et andet job. Men hvor langt ned skal man gå i løn for at komme ind på arbejdsmarkedet?

Hvor meget skal man lade sig presse ned i løn for at komme ind på arbejdsmarkedet?
Det spørgsmål kan mange især stille sig som nyuddannede. KS har lige haft en sag, hvor en nyuddannet blev tilbudt 15.000 kroner om måneden som akademiker på fuldtid hos webbureauet DanaWeb.

Line Grønnemose Henriksen er kandidat i kommunikation fra Aalborg Universitet fra juni 2016. For hende var det, ligesom for mange andre nyuddannede, noget af en udfordring at få foden inden for på arbejdsmarkedet, så hun besluttede at se om en virksomhedspraktik ville kunne føre til et fast job.

”Derfor gik jeg decideret efter at komme i virksomhedspraktik på en arbejdsplads, hvor det ville kunne åbne døren til en fastansættelse, og da DanaWeb søgte en akademiker og der stod, at der ville være mulighed for efterfølgende fastansættelse, søgte jeg og begyndte i et 8-ugers praktikforløb.”

'Jeg syntes det var respektløst og følte mig snydt og udnyttet'

”Efter godt tre uger i virksomhedspraktik, hvor jeg havde fået meget ros fra ledelse og kolleger, blev jeg taget til side og fik at vide, at de gerne ville beholde mig og at de kunne tilbyde mig en 12 måneders stilling til 15.000 kroner om måneden i løn før skat. Det er ikke engang nok til, at man kan få laveste dagpengesats, hvis man efterfølgende bliver arbejdsløs. Jeg syntes det var respektløst og følte mig snydt og udnyttet, så jeg valgte at fratræde med det samme og kontaktede Jobcentret, A-kassen AJKS og KS.”, fortæller Line, som efterfølgende har fået et godt job i en anden virksomhed.

Det var en fejl
Da Line skrev en mail til virksomheden, hvor hun meddelte, at hun ikke ville komme tilbage og hvorfor, fik hun et beklagende svar tilbage.
Direktør Kenneth Stampe fra DanaWeb siger, at DanaWeb har sendt Line en undskyldning:
”Det var en fejl, at en af vores mellemledere tilbød 15.000 kroner i månedsløn. Det er den løn, vi giver elever, så det er helt malplaceret, når det drejer sig om en akademiker-stilling og det har vi beklaget over for Line dagen efter fejlen var begået” siger han.

På spørgsmålet om, hvilken løn DanaWeb normalt tilbyder nyuddannede, som de ansætter i en akademisk stilling, svarer Kenneth Stampe:
”Vi har aldrig kigget på eller krævet en akademisk uddannelse, når vi har ansat en ny medarbejder.
Vi fastsætter lønnen efter jobbets indhold og det markedsmæssige udbud af kandidater. Så vi har således ikke en ”normal løn” til en akademiker.”

Han fortæller endvidere, at DanaWeb har kørt med virksomhedspraktikanter siden 4. kvartal 2016, fordi man vil forsøge at finde talenter til virksomheden ad den vej.
”For os er det en kæmpe fordel, hvis folk har været hos os i 8 uger, fordi vi får et andet udgangspunkt, hvor vi kan se, hvor hurtigt de tænker og hvor godt de arbejder. Vi har 150 medarbejdere og i øjeblikket er der 9 eller 10 praktikanter, både ledige og folk under uddannelse og vi har tidligere ansat praktikanter.”

Decideret underbetaling
Hos KS kan forhandlingschef Jacob Suhr ikke erindre at have set en akademikerløn under 25.000 om måneden.
”15.000 kr. er decideret underbetaling og har karakter af udnyttelse og derfor er det også med tilfredshed, vi kan konstatere, at det var en fejl. Blot ærgerligt, at virksomheden ikke har en ”kvalitetskontrol”, som sikrer, at dette ikke sker, men at man skal være afhængig af, at den enkelte har styrke og mod til at sige fra.”
KS har en anbefalet mindsteløn i det første job på 34.300 i hovedstadsregionen og 32.400 i provinsen.

'Selvom 15.000 er lavt, kan vi som A-kasse ikke gå ind og sige, at man ikke er forpligtet til at tage jobbet'

Forsikringschef Marianne Heilmann fra A-kassen AJKS kender A-kasse reglerne og fortæller, at der ikke er en bundgrænse for lønnen, heller ikke selvom man efterfølgende ikke kan opnå fuldtids-dagpenge:
”Løn er en forhandlingssag og der står ikke noget i A-kasse reglerne om en mindsteløn. Så selvom 15.000 er lavt, kan vi som A-kasse ikke gå ind og sige, at man ikke er forpligtet til at tage jobbet,” siger hun.

Jacob Suhr fortæller, at KS har medlemmer, der starter i job lidt under niveau, men aldrig så langt nede som dette. Han understreger, at det er vigtigt, at der er noget kompetencegivende, hvis man vælger en virksomhedspraktik.

Ikke en mirakelkur
Vi har spurgt karrierevejleder Rasmus Hengstenberg fra AJKS, hvordan han vurderer virksomhedspraktik som et redskab til at få et fast job og han siger:
”Virksomhedspraktik kan godt give mening, men er ikke den mirakelkur, man vil gøre det til. Tal fra jobindsats.dk viser, at 23,7% er i beskæftigelse 3 måneder efter en virksomhedspraktik. 35,7% er i beskæftigelse 6 måneder efter.”
Han oplyser, at et virksomhedspraktiksted skal godkendes af Jobcenteret og at en virksomhed med 0-5 ansatte kan ansætte én praktikant, er der 6 til 11 ansatte, kan man ansætte to og så videre. Det er hans vurdering, at proceduren for virksomheder, der søger om at blive godkendt til at have virksomhedspraktikanter, er meget lidt grundig. I Ankestyrelsens undersøgelse af jobcentrenes praksis ved godkendelse af praktik og løntilskud fra 2014, viser det sig også, at der var fejl i 42 % af sagerne.

Jacob Suhr siger:
”Virksomhedspraktik er et af de arbejdsmarkedsredskaber, som kan være godt for nogle, men der skal være nogle læringsmål. Og hvis man skal ansættes i et fast job bagefter anbefaler vi, at man ikke siger ja til en for lav begyndelsesløn, for det er svært at komme op.”
Jacob Suhr råder alle KS-medlemmer til at kontakte os, inden de siger ja til noget som helst i forbindelse med en ansættelse.
”Denne sag viser, at man ikke skal sige ja til et elendigt løntilbud. Det kan jo være, at der er tale om en fejl, som det også var i dette tilfælde. Så kontakt altid os, for måske kan der forhandles,” siger Jacob Suhr.
Line har nu job i en anden virksomhed til en løn, hun er tilfreds med.


Få flere karrieråd her
KS’ karrierevejledning vurderer, at virksomhedspraktik kan give rigtig god mening, hvis man vil prøve en branche af, for eksempel bureaubranchen eller en kommunikationsafdeling i en offentlig virksomhed. Praktikken kan bruges til at afprøve om det er noget for én, samtidig med at man lærer noget, man kan tage med videre i sin jobsøgning og afklaring af næste karriereskridt.