Offentligt ansat:

Du kan lige nå at komme med dine forslag til OK24

/files/assets/news/mark-fletcher-brown-nn5l5gxkfz8-unsplash.jpg
21. marts 2023
Af Jette Snoer

Overenskomsterne for alle offentligt ansatte skal fornyes i foråret 2024. For at sikre, at vi får de helt rigtige krav med til forhandlingsbordet, har vi brug for dine forslag til, hvad der er vigtigst for netop dig i dit arbejdsliv. Fristen er d. 31. marts 2023.

For at give inspiration til dig, har vi lavet er katalog på vores hjemmeside med temaer og forslag til krav. Her kan du også sende dine spørgsmål, kommentarer eller krav direkte til os via formularen. Klik her

Selvom du ikke har forslag til konkrete krav, håber vi meget, at du vil vende tilbage med en prioritering af de foreslåede krav som vi har formuleret i materialet. Det kan også være, at du finder nogle temaer vigtigere end andre, og så hører vi også meget gerne om det.

Hjemmesiden vil i øvrigt løbende blive opdateret med nyheder og informationer om forhandlingernes forløb.

OK-24 bliver den første offentlige overenskomstfornyelse med forperson Cathrine Holm-Nielsen ved roret, og hun glæder sig meget til at sejle skibet sikkert i havn. Hun fortæller:

”Selvom overenskomstforhandlingerne er en ”fagforening classic”, så behøver overenskomsternes indhold imidlertid på ingen måde at være ”classic”. Nye tider kræver ofte nye svar. Og derfor er spørgsmålet, om overenskomsterne, som de er i dag, rammer de behov, som du har som offentligt ansat? Det er grundlæggende det spørgsmål, vi gerne vil stille dig.”.

Vi glæder os til at høre fra dig.

Foto Mark Fletcher Brown

Karriererådgiverens blog

Forestil dig, at du allerede har jobbet

Mit bedste trick til både ansøgning og jobsamtale, hvis du er i tvivl, om du får dig selv bragt nok i spil, hvordan du får fremhævet dine kompetencer eller hvordan du får løst en opgave, er at du forestiller dig, at du allerede har jobbet. Så kan du nemlig bedre beskrive for dig selv, hvordan du ville gribe tingene an.

offentligt ansat

Hvordan er det nu lige, det er med ferien?

Udover de fem ugers ferie, du har ret til efter Ferieloven, så har du den sjette ferieuge, der også kaldes særlige feriedage eller feriefridage. Når du holder ferie med løn, får du også et ferietillæg. Der er lidt forskellige satser og udbetalingstidspunkter i hhv. staten og kommunerne/regionerne. Her får du en kort beskrivelse af vilkårene i det offentlige.

offentligt ansat

Fra 1. juli 2024 skal alles arbejdstid registreres

Hovedformålet med ny lov om arbejdstidsregistrering er at sikre, at medarbejderne ikke overbelastes af for meget overarbejde.

Edit page