Offentligt ansat:

Du kan lige nå at komme med dine forslag til OK24

/files/assets/news/mark-fletcher-brown-nn5l5gxkfz8-unsplash.jpg
21. marts 2023
Af Jette Snoer

Overenskomsterne for alle offentligt ansatte skal fornyes i foråret 2024. For at sikre, at vi får de helt rigtige krav med til forhandlingsbordet, har vi brug for dine forslag til, hvad der er vigtigst for netop dig i dit arbejdsliv. Fristen er d. 31. marts 2023.

For at give inspiration til dig, har vi lavet er katalog på vores hjemmeside med temaer og forslag til krav. Her kan du også sende dine spørgsmål, kommentarer eller krav direkte til os via formularen. Klik her

Selvom du ikke har forslag til konkrete krav, håber vi meget, at du vil vende tilbage med en prioritering af de foreslåede krav som vi har formuleret i materialet. Det kan også være, at du finder nogle temaer vigtigere end andre, og så hører vi også meget gerne om det.

Hjemmesiden vil i øvrigt løbende blive opdateret med nyheder og informationer om forhandlingernes forløb.

OK-24 bliver den første offentlige overenskomstfornyelse med forperson Cathrine Holm-Nielsen ved roret, og hun glæder sig meget til at sejle skibet sikkert i havn. Hun fortæller:

”Selvom overenskomstforhandlingerne er en ”fagforening classic”, så behøver overenskomsternes indhold imidlertid på ingen måde at være ”classic”. Nye tider kræver ofte nye svar. Og derfor er spørgsmålet, om overenskomsterne, som de er i dag, rammer de behov, som du har som offentligt ansat? Det er grundlæggende det spørgsmål, vi gerne vil stille dig.”.

Vi glæder os til at høre fra dig.

Foto Mark Fletcher Brown

Fusion

Vi tager vores styrker med os

”En af KS’ vigtigste styrker er, at vi kender KS’ernes arbejdsmarked og faglighed. Det vil vi ikke sige farvel til, og derfor skal den nye organisation kunne dække de fagligheder, som KS dækker i dag. KS’erne skal føle sig set i DM, uanset om de kommer med en kommunikations-, sprog- eller marketingbaggrund. Fagligheder, som DM i øvrigt alle har i forvejen,” siger KS forperson Cathrine Holm-Nielsen.

Job og karriere

Skal vi arbejde mere eller skal vi arbejde smartere?

Vi skal ikke hylde at hente børn sent eller at arbejde til sent. Vi skal heller ikke hylde at hente tidligt. Det er ikke alle, der har mulighed for det. Vi skal derimod hylde et arbejdsmarked og en arbejdsplads, hvor der er plads til fleksibilitet og til at arbejde smartere.

KS

Socialdemokraterne har glemt noget vigtigt

I et åbent brev til fremtrædende socialdemokrater minder Akademikerne om de højtuddannedes bidrag til det danske samfund. ”Der er grund til at huske socialdemokraterne på den værdi, akademiske medarbejdere bidrager med, samt betydningen af et højt uddannelsesniveau og nem adgang til uddannelse i det danske samfund,” siger Cathrine Holm-Nielsen.

Edit page