23. september 2015

Din arbejdsgiver må ikke snage i dine sms’er

Det var ulovligt, da en tidligere direktør på Aarhus Havn og en driftsleder læste tre kranføreres sms'er. Det blev afgjort i retten i Aarhus forleden.

Sagen er principiel og vil blive brugt i lignende retssager fremover. Den kan derfor være med til at ændre praksis på arbejdspladserne, når man skal vurdere, hvor grænsen går for, hvad arbejdsgivere må kræve adgang til på mobilen.

De to blev dømt for at have begået brud på brevhemmeligheden, men de bliver fritaget for straf, da de tiltalte var i god tro efter kommunens juridiske kontor havde vurderet sagen.

Dog skal de betale halvdelen af sagens omkostninger.

Sagen startede 13. december 2012, hvor sms'er blev årsagen til, at tre kranfører mistede deres job på Aarhus Havn.
Daværende havnedirektør havde nemlig gennemlæst korrespondancer på kranførernes tjenestetelefoner, da han havde mistanke om intern mobning i gruppen.

-    Sms-korrespondancerne gav os en mulighed for at efterprøve, om det var tilfældet, og det var det i den grad, sagde havnedirektøren dengang om, hvorfor han læste kranførernes beskeder.
Det førte til, at tre kranførere mistede deres job. De gik sammen med 25 andre kolleger om at politianmelde direktøren, da de ikke ville finde sig i, at chefen havde læst med i deres sms'er.

Østjyllands Politi efterforskede først sagen og kom frem til konklusionen, at havnen havde ageret lovligt ved at læse sms'erne.
Det accepterede kranførernes advokat dog ikke, så han gik videre med sagen.