27. maj 2020

Den statslige kompetencefond er en succes – og nu kan du søge igen

/files/assets/news/tim-mossholder-0-credits.jpg

Du kan søge 2. juni, men skynd dig, for der er – heldigvis – rift om de mange millioner, vi har afsat til kompetenceudvikling.

Statens Kompetencefond støtter din kompetenceudvikling som ansat i staten. Pengene kommer fra overenskomstforhandlingerne i 2018, hvor KS og de andre akademikerorganisationer afsatte i alt godt 84 mio .kr. – et beløb vi senere har hævet med yderligere næsten 13 mio. kr.

Mulighederne er mange og betingelserne er få: Du kan søge til både master- og diplomuddannelser og kurser uden ECTS-kreditering, som dog skal være af mere end 3 dages varighed. Det et en forudsætning, at efteruddannelsen er godkendt af din chef, at det er et supplement til den kompetenceudvikling, som allerede sker på arbejdspladsen, og det er en forudsætning, at din arbejdsplads også bidrager – for eksempel i form af arbejdstid og/eller økonomisk. Læs mere om retningslinjerne her.

Pengene uddeles i puljer hver tredje måned. Og det er her, det med at skynde sig, kommer ind: For hver gang, der er blevet åbnet for en ny ansøgningsrunde, er der gået kortere tid inden pengene er brugt. Sidste gang – den 1. marts 2020 – gik der kun 2,5 dag.
Så er du statsansat, så er der god grund til at sidde klar ved tasterne tirsdag den 2. juni kl. 10.00, for her åbner Kompetencefonden for den næste runde ansøgninger. Du søger her.

KS’ formand, Per Lindegaard Hjorth er med til at træffe beslutning om, hvordan Kompetencefonden på akademikerområdet skal fungere. Og han er en glad mand:
”Jeg synes, at vi står med lidt af et luksusproblem: På den ene side må vi vist konstatere, at vi er kommet i mål med vores ønske fra OK18 om at sikre, at kompetencemidlerne kommer ud til medlemmerne og deres arbejdspladser og ikke ligger i mere eller mindre uigennemskuelige bureaukratiske puljer. På den anden side er det drønærgerligt, at mange går forgæves, fordi pengene bliver meget hurtigt brugt. Men jeg synes ikke, at sidstnævnte skal stå i vejen for førstnævnte. Derfor kan jeg blot opfordre til, at man er ekstremt hurtig på tasterne og tager åbningstidspunkterne for ansøgningsrunderne meget alvorligt.”

Formanden tilføjer, at når man alligevel ikke med i den næste runde, så skal man ikke fortvivle. For der bliver mulighed for at søge igen primo september og december samt marts 2021.

Edit page