28. april 2019

Den nye ferielov kommer – vi gør dig ferieklar

/files/assets/news/ricardo-gomez-angel-ferielov.jpg

De fleste har hørt om, at der kommer en ny ferielov. Og spørgsmålene er selvfølgelig mange. Men KS giver dig svar!

Foto: Ricardo Gomez Angel

Det gør vi i form af:

• Et hurtigt overblik over den nye ferielov på hjemmesiden

• Fyraftensmøder om hvad den nye ferielov betyder for dig og hvad du skal være opmærksom på. Book dig ind på den nye ferielov - made easy i Aarhus mandag den 13. maj og i København tirsdag den 11. juni.

• Du er altid velkommen til at kontakte os med specifikke spørgsmål

Men hvad er det så med den ferielov?

Det er faktisk først til september 2020, at vi for alvor bliver kastet ud i nogle helt nye principper for, hvordan vi optjener ferie, og hvornår vi kan holde den optjente ferie.

Fra september næste år begynder vi nemlig at optjene ferie ud fra et ”samtidighedsprincip”. Det betyder, at du allerede måneden efter, du har optjent ferie, faktisk kan holde ferie med løn. Hvis du gerne vil holde ferie, uden at du har optjent ret til betalt ferie, kan du ovenikøbet have mulighed for at holde ferie med løn på forskud. Så nu er det i hvert fald slut med at skulle vente helt op til 16 måneder, førend man kan holde ferie med løn, og det er jo ikke så tosset.

Men inden vi helt når dertil, har vi en overgangsordning på et helt år, som det også vil være godt at kende til, uanset om man har været på arbejdsmarkedet i flere år, om man er ny på arbejdsmarkedet, eller om man er på vej ud af arbejdsmarkedet.

Sommeren 2020 kræver planlægning

I forbindelse med overgangsordningen kommer vi nemlig til at møde nye begreber som ”indefrosne feriemidler” og ”Feriefonden”, ligesom du kan opleve at få et lidt lavere ferietillæg op til sommeren 2020. Er du på vej ud af arbejdsmarkedet, kan det være, at du skal vente lige lidt længere på at få dine feriepenge udbetalt. Overgangsordningen starter den 1. september i år og løber frem til og med den 31. august 2020.

Sommeren 2020 bliver nok den periode, som kræver lidt planlægning, som man godt kan overveje allerede nu. Næste sommer får vi nemlig et ”miniferieår”, inden den nye ferielov går i fuld effekt den 1. september 2020. Så har du planlagt en ekstra lang sommerferie til næste år, er der lige nogle overvejelser, du bør gøre dig i det kommende ferieår, hvor det kan være en fordel, at du overfører ferie til det ferieår, som starter 1. maj 2020.

Edit page