15. september 2022

Den danske model skal ikke sættes i spil i valgkampen

/files/assets/cathrine/Cathrine-Holm-Nielsen-Januar-2022-12_credits.jpg
Foto Mikal Schlosser

- Politikerne skal ikke blande sig i løn på arbejdspladserne. Politisk indgriben i lønnen kan nemlig blive enden for den danske model, siger Cathrine Holm-Nielsen, forperson i KS.

Statsminister Mette Frederiksen vil give offentligt ansatte mere i løn – men vil ikke svare på hvem hun mener der fortjener at få mere, eller hvordan det skal ske.

- Mette Frederiksen er med sine bemærkninger om, at det bliver nødvendigt at tale om lønnen i den offentlige sektor, i gang med at gøre løn til et politisk spørgsmål. Men når arbejdsmarkedets parter forhandler løn, skal regeringen ikke sidde med ved bordet, hverken i den offentlige sektor eller i den private. Politisk indgriben i lønnen kan blive enden på den danske model, og den skal ikke sættes på spil i valgkampen. Det er nemlig noget ganske særligt her i Danmark, at arbejdsmarkedets parter sammen skaber løsninger og aftaler løn- og arbejdsvilkår. Det plejer begge parter – arbejdsgivere og lønmodtagere - uanset om vi er offentlige eller private, grundlæggende at støtte op om, siger Cathrine Holm-Nielsen.

- Derfor er jeg også helt enig med Lisbeth Lintz, formanden for Akademikerne, når hun i Politiken i mandags skriver, at politikerne skal holde fingrene fra at blande sig i løn på arbejdspladserne og hvor farligt et politisk ønske om detailstyring er for den danske model.

Du kan læse Lisbeth Lintz indlæg fra Politiken her

Edit page