De første tal fra den nye lønstatistik klar

/files/assets/news/francesco-gallarotti-ruqhpukrn7c-unsplash.jpg
15. december 2022
Af Anne Nimb

Gennemsnitlig lønstigning for privatansatte KS'ere var 6,3 %, mens det samme tal for offentligt ansatte var 4,8 %. Se flere tal her.

Først og fremmest tak til alle jer, der har svaret på årets lønstatistik!

Vi er i gang med at bearbejde de indsamlede data, som alle vil være klar i vores samlede lønstatistik, som vi udgiver i januar/primo februar 2023. Vores lønberegner på hjemmesiden håber vi vil være opdateret med de nye tal inden nytår.

Og nu til hovedtallene fra årets statistik:

Privatansatte KS´ere hele landet fra september 2021 til september 2022:

Gennemsnitlig reel lønstigning på 6,3 %. Fordelt på hovedstad og provins: 6,7 % og 5,8 %.

Ser man på stigningerne fordelt efter dimittendår for alle privatansatte, viser tallene, at dimittender fra 2020 eller senere har haft en reel lønstigning på 10,6% i gennemsnit. Perioden 2010-2019 viser en stigning på 7,7 %. Disse stigninger er væsentligt højere end dem vi så i sidste års lønstatistik, der i gennemsnit viste en stigning på 5,2 % for alle og for de der dimitterede i 2015 – 2019 en stigning på 7,9%.

Vores indsamlede data viser også, at godt 91 % af de privatansatte KS´ere har en pensionsordning, godt 31 % har mulighed for at få resultatløn, bonus, provision gratiale eller lignende.

Offentligt ansatte KS´ere hele landet fra september 2021 til september 2022:

Gennemsnitlig reel lønstigning på 4,8 %. Hovedstadsområdet viser en stigning på 4,5 % og resten af landet en stigning på 5,1 %.

Disse tal dækker over såvel de aftalte lønstigninger på det offentlige område (stat, kommuner og regioner) som følge af resultatet fra overenskomstforhandlingerne i 2021, incl. reguleringsordningen. Derudover omfatter stigningerne også de individuelt aftalte lønstigninger som følge af de lokale lønforhandlinger, der har fundet sted i samme periode.

Ovenstående stigninger dækker jo desværre ikke for langt de flestes vedkommende inflationen, der har været på sidste højeste niveau siden starten af 1980´erne. Alene i september i år var den på 10%. Det betyder et reallønsfald for alle grupper af ansatte – incl. chefer.

Står du overfor at skulle til lønforhandling er du velkommen til at kontakte KS for sparring.

Foto Unsplash

Kommunikation

Bestyrelsen for DM Kommunikation er nu på plads

De ni medlemmer af bestyrelsen for DM Kommunikation, der bliver en realitet, når KS fusionerer med DM 1. november, er nu udpeget. Der er seks tidligere medlemmer af KS’ hovedbestyrelse og tre medlemmer er udpeget af DM. KS’ forperson Cathrine Holm-Nielsen bliver forperson for en fagligt stærk sektorbestyrelse med bred repræsentation, siger hun.

KS

Ekstra penge på din pensionsopsparing i PFA Pension

Hvis du har KundeKapital på din ordning i PFA, så har du fået ekstra penge ind på din pensionsopsparing den 1. april 2024.

Kommunikation

HA Kom overlever

CBS lukker ikke fem HA-uddannelser, som de havde varslet. De lukker tre og to bevares, heriblandt HA Kom. Det er glædelige nyheder. Flere uddannelser skal dog igennem en omfattende revision i forbindelse med kandidatreformen. Det meddeler CBS.

Edit page