De første tal fra den nye lønstatistik klar

/files/assets/news/francesco-gallarotti-ruqhpukrn7c-unsplash.jpg
15. december 2022
Af Anne Nimb

Gennemsnitlig lønstigning for privatansatte KS'ere var 6,3 %, mens det samme tal for offentligt ansatte var 4,8 %. Se flere tal her.

Først og fremmest tak til alle jer, der har svaret på årets lønstatistik!

Vi er i gang med at bearbejde de indsamlede data, som alle vil være klar i vores samlede lønstatistik, som vi udgiver i januar/primo februar 2023. Vores lønberegner på hjemmesiden håber vi vil være opdateret med de nye tal inden nytår.

Og nu til hovedtallene fra årets statistik:

Privatansatte KS´ere hele landet fra september 2021 til september 2022:

Gennemsnitlig reel lønstigning på 6,3 %. Fordelt på hovedstad og provins: 6,7 % og 5,8 %.

Ser man på stigningerne fordelt efter dimittendår for alle privatansatte, viser tallene, at dimittender fra 2020 eller senere har haft en reel lønstigning på 10,6% i gennemsnit. Perioden 2010-2019 viser en stigning på 7,7 %. Disse stigninger er væsentligt højere end dem vi så i sidste års lønstatistik, der i gennemsnit viste en stigning på 5,2 % for alle og for de der dimitterede i 2015 – 2019 en stigning på 7,9%.

Vores indsamlede data viser også, at godt 91 % af de privatansatte KS´ere har en pensionsordning, godt 31 % har mulighed for at få resultatløn, bonus, provision gratiale eller lignende.

Offentligt ansatte KS´ere hele landet fra september 2021 til september 2022:

Gennemsnitlig reel lønstigning på 4,8 %. Hovedstadsområdet viser en stigning på 4,5 % og resten af landet en stigning på 5,1 %.

Disse tal dækker over såvel de aftalte lønstigninger på det offentlige område (stat, kommuner og regioner) som følge af resultatet fra overenskomstforhandlingerne i 2021, incl. reguleringsordningen. Derudover omfatter stigningerne også de individuelt aftalte lønstigninger som følge af de lokale lønforhandlinger, der har fundet sted i samme periode.

Ovenstående stigninger dækker jo desværre ikke for langt de flestes vedkommende inflationen, der har været på sidste højeste niveau siden starten af 1980´erne. Alene i september i år var den på 10%. Det betyder et reallønsfald for alle grupper af ansatte – incl. chefer.

Står du overfor at skulle til lønforhandling er du velkommen til at kontakte KS for sparring.

Foto Unsplash

Job og karriere

Kan du finde balancen mellem høj kvalitet og stor produktion?

Høje standarder er en del af enhver kommunikatørs hverdag, og det skyldes blandt andet, at kommunikatørers arbejde ofte er synligt for alle og enhver. Udfordringen ved en høj standard, er imidlertid, at det kan være svært at balancere høj kvalitet og høje forventninger med det faktum, at man skal producere og levere en hel del.

Løn

50 % rabat på lønsikring i de første 6 måneder

Er du medlem af AJKS, kan du få en lønsikring gennem AJKS Lønsikring. Lønsikring er et individuelt tillæg til dine dagpenge, og nu har du mulighed for at få lønsikring med 50 % rabat i de første 6 måneder, hvis du tegner den inden den 14. juli 2023.

Løn og ansættelse

Nye krav til din ansættelseskontrakt

Der er kommet nye regler og krav til hvad din ansættelseskontrakt skal indeholde, og desuden er listen over hvilke vilkår, der skal fremgå af kontrakten blevet længere, idet forhold omkring fx barsel, overarbejde og uddannelse, skal fremgå af ansættelseskontrakten.

Edit page