18. august 2015

Danmark skal satse på iværksættersamfundet

Danmarks fremtid afhænger af, om vi kan udvikle os til et fuldtonet iværksættersamfund. Væksten skal komme fra flere, stærkere og mere langtidsholdbare iværksættervirksomheder. Det kræver en større satsning på iværksætteri – politisk, kompetencemæssigt og kulturelt.
Stat og kommune skal prioritere mindre iværksættervirksomheder som leverandører til det offentlige og de skal til gengæld hjælpe med at løse fremtidens velfærdsopgaver, bl.a. med ny teknologi. Iværksættervirksomheder under 5 år skal undtages fra selskabskat. Private investorer i iværksættervirksomheder skal have økonomiske incitamenter.
Og iværksætteri skal på skoleskemaet gennem hele uddannelsessystemet.           

Det er nogle af de konkrete bud på, hvordan Danmark kan blive til ”Iværksættersamfundet” – som også er titlen på en ny bog.
Bogen tager læseren med til nogle af de mest dynamiske iværksættermiljøer på kloden og luger også ud i myterne om iværksætteri:

- Mange tror, at iværksætteri ikke er statens ansvar. Men tager man turen til nogle af de fremmeste iværksætternationer fx Israel eller Silicon Valley i USA, står det klart, at de stærkeste iværksættermiljøer i verden er startet med store statslige investeringer, forklarer en anden af bogens forfattere, ph.d. Søren Berg Jørgensen, der er projektleder på Vækstfabrikkerne.
  
Iværksættersamfundet
Gyldendal Business
244 kroner
e-bog 175 kroner