24. august 2015

Computeren gør dig dårligere til notatteknik

Samfundstænkere skyller Platon ud med badevandet
Klassiske filosoffer bliver ikke anvendt nær så meget som nye samfundsforskere, viser undersøgelsen. 12 af de 15 mest brugte tænkere i den humanistiske forskning kommer således fra andre fag som sociologi og antropologi.
Kilde: Politiken.dk
Læs mere her >>

Computeren gør dig dårligere til notatteknik
Er du en af dem, der slæber computeren eller tabletten med i mødelokalet for at tage notater? Er dine noter fra undervisningen sirligt organiseret i Word-dokumenter, tastet ind i kampens hede? Så har du muligvis forpasset en hel del chancer for at placere noget fast i din hukommelse.
Kilde: Politiken.dk
Læs mere her >>

KU-studerende topper stressmålinger
»Når man taler med de studerende står det hurtigt klart, at finanskrisen og den relativt høje dimittendledighed har øget presset på de unge. De føler, at man skal score høje karakterer, have et godt studiejob samt det perfekte CV for at kunne klare sig efter endt uddannelse. Fremdriftsreformen og de unges kompromisløse selvopfattelse gør kun presset endnu højere, og i mine øjne er der et historisk højt pres på studerende i disse år.«
Kilde: Universitetsavisen.dk
Læs mere her >>

Stadig flere studerende betaler for private undervisere
Mange studerende på de danske universiteter benytter sig af private undervisere for at kunne klare sig gennem studierne. For få timer og for dårlige undervisere er blandt hovedårsagerne til tendensen. Men en del gør det også for at stå bedre i kampen om et job, når den tid kommer.
Kilde: Information.dk
Læs mere her >>