23. september 2013

Codan, altan.dk og ATP vandt Sprogprisen.dk

Priserne blev uddelt på Sprogdagen ’13, og dommerkomiteen havde valgt vinderne blandt de i alt ni tekster, som var nomineret i de tre kategorier.

I kategorien bedste tekst i sociale medier er det tydeligt, at mange organisationer endnu ikke er så langt i den bevidste brug af medierne. Det er svært at finde den rette sproglige form: Skal organisationen spille med på skribenternes stil eller svare på papir-dansk. Og når der til og med er tale om at svare en utilfreds kunde, så skal der tænkes meget over, hvordan man skriver.

”Vi har at gøre med en virkelig vanskelig genre, nemlig svar på facebook-opslag fra utilfredse forsikringskunder. Men Codan formår at svare med et sobert sprog, som også kommer kunderne i møde”, Kurt Strand.

Brevet eller e-mailen er knap så vanskeligt, men når brevet bliver sendt sammen med en faktura, som altan.dk gjorde, så er det alligevel ikke helt let. Det var der også lagt vægt på i dommernes begrundelse: ”Efter at have læst altan.dk’s kundebrev, som udsendes sammen med fakturaen, så indrømmer jeg, at rudekuverter fremover vil blive åbnet med en slags forventningens glæde. Det er en meget positiv oplevelse, når den som her er sprængfyldt med venlighed og forståelse”, Charlotte Sahl Madsen.

ATP fik prisen for en side på borger.dk, hvor de havde arbejdet med at gøre teksten om boligstøtte forståelig. Undersøgelser viste nemlig, at kun 11 % gennemførte ansøgningen om boligstøtte, så der var brug for sproglig assistance. ”I dommerkomiteen var vi enige om, at ATP er kommet langt med at skabe overblik for den potentielle ansøger. Sproget er enkelt og direkte henvendt til den borger, der skal ansøge om støtte”, Anne Katrine Lund.

Se vinderteksterne og de øvrige nominerede på sprogprisen.dk

Dommerkomiteen bestod af:
Journalist Kurt Strand, kurtstrand.dk, formand, instruktør og teaterchef Peter Langdal, Betty Nansen Teatret, ph.d. i retorik Anne Katrine Lund, AKL Kommunikation, og formand for Syddanske Mediers bestyrelse, Charlotte Sahl-Madsen.

Bag prisen står:
Dansk Kommunikationsforening, Dansk Sprognævn, Det Danske Sprog- og Litteraturselskab, Forbundet Kommunikation og Sprog, kurtstrand.dk, Modersmål-Selskabet, RetorikMagasinet, sproget.dk, Syntaksis.

Læs mere på www.sprogprisen.dk