26. april 2016

Bliv bedre til at læse

Uanset om man er under uddannelse eller er på arbejde, er store mængder information fra for eksempel bøger, websites og e-mails blevet en naturlig del af vores hverdag. Vi læser og uddanner os mere, og det stiller krav til læsefærdighederne.

Læs Effektivt er skrevet af Merete B. Riedel, læringsansvarlig hos FrontRead, der tilbyder læsetræningskoncepter målrettet uddannelse og anden faglig læsning. Ifølge forfatteren kan enkle øvelser gøre en stor forskel.

– Jeg har skrevet Læs Effektivt for at hjælpe folk med at blive bedre til faglig læsning – bedre til at orientere sig i en tekst. Jeg har ofte arbejdet med både voksne og veluddannede læsere, der på trods af dette læser langsomt og ustruktureret. Men de kan hurtigt opnå gode resultater, siger Merete B. Riedel. 

Træn tre ting
Bogen kommer blandt andet omkring tre elementer, der skal trænes for at opnå bedre læsefærdigheder: øjets fysiske læseevner, hjernens evne til at genkende ord og ikke mindst en læsestrategi.
– Når det handler om fagtekster, er det for eksempel vigtigt at lægge en strategi for læsningen. At danne sig et overblik på forhånd giver nemlig en vigtig forforståelse og forventning om, hvad man skal i gang med. I faglæsning skal vi helst ikke på sidste side blive overraskede over, hvem morderen er, forklarer Merete B. Riedel.
Bogen er gratis tilgængelig i pdf-format samt som fysisk eksemplar, så længe lager haves.
Download Læs Effektivt som pdf-fil
For fysisk eksemplar kontakt FrontRead på telefon 26 82 15 00.