8. februar 2016

Akademikerbørn bruger længst tid på universitetet

Akademikerbørn bruger længst tid på universitetet
Og forældrenes uddannelsesbaggrund har betydning. Men, nok overraskende for de fleste, så viser det sig, at når forældrene har lange uddannelser, så er de studerende længere tid om deres universitetsuddannelse. Dette er særlig tydeligt, når forældrene har en mindre anvendelsesorienteret lang videregående uddannelse.
Læs mere her
Kilde: Politiko.dk Flere universiteter klarer nedskæringer med sparepenge i 2016
Mens Københavns Universitet i næste uge afskediger 209 ansatte foruden de 323 stillinger, der nedlægges med frivillige fratrædelser, ser mange af landets øvrige universiteter ikke frem til nær så drastisk en spareøvelse.
Læs mere her
Kilde: Politiken.dk

Minister om dalende niveau: Uddannelserne skal stille krav
»I min optik er det bekymrende, hvis vores studerendes faglige niveau inden for sprog er dalende. Det er et problem, når censorerne giver udtryk for, at de giver højere karakterer, end de bør. Censorerne siger, at kravene,
der stilles til de studerende i studieordningerne, er for lave. Det går ikke,« siger han i en skriftlig kommentar til Ritzau
Læs mere her
Kilde: Politiko.dk
Og 2015's bedste k-speciale er...
Med 61 skarpe, nytænkende og velskrevne specialer siger det sig selv, at det var sin sag at finde vinderen af Specialeprisen 2015. Ud af otte nominerede kårede vi i går første-, anden- og tredjepladsen – og ’Publikumsprisen’ - ved en fornem prisuddeling.
Læs mere her
Kilde: Kforum.dk