21. juni 2017

Aarhus har fået sin egen KS-studenterorganisation

Tirsdag den 20. juni var der stiftende generalforsamling for en ny studenterorganisation på Aarhus Universitet. Studenterorganisationen er et uformelt, fagligt fællesskab og fem studerende er valgt ind i bestyrelsen.

De aarhusianske studerende vil gerne være aktive. Det kan man konstatere, efter at KS i torsdags holdt stiftende generalforsamling for en ny studenterorganisation på Aarhus Universitet. Det var nemlig intet problem at finde nok til bestyrelsen. Tværtimod blev der valgt fem og yderligere tre, der også ønskede at være aktive, blev suppleanter.

Formand blev Charlotte Mie Guldbrandt Skov. Næstformand Kasper Pedersen. De tre bestyrelsesmedlemmer: Michella Kleis Mogensen, Vivian Isabella Lamhauge Petersen og Tine Hertz.
Suppleanter: Beatrice Wagner, Michael Houe og Nina Jerløv.

Det er Line Nordhøj, der er projektkoordinator hos KS, der har været i gang med at stable det uformelle, fagligt fællesskab op for de studerende i Aarhus. Til dagligt studerer Line indien- og sydasienstudier på Aarhus Universitet. Hun snakker hindi, men bare rolig, møderne foregår på dansk. Som projektkoordinator har Line lagt mange kræfter i at få studenterorganisationen op at køre. Hun vil gerne være med til at skabe bevidsthed omkring erhvervslivet efter sit studie.

”Fagforening og bestyrelsesarbejde giver mening. Det skaber kompetencer, som man ikke bliver trænet i på universiteterne. Man får et forspring til den fagre nye verden, der møder en, når man engang er færdig,” fortæller hun.

Også Kommunikation og Sprogs formand, Per Lindegaard Hjort, er naturligvis fortaler for at engagere sig i sin fagforening, for som han siger: ”Du bliver ikke bare del af et fællesskab, du får også medbestemmelse for, hvad din fagforening skal arbejde for på dine og medlemmernes vegne — som for eksempel at tilbyde kurser i SoMe, Photoshop, hvordan man skriver en fængende ansøgning, eller hvor meget ferie man har ret til på sin arbejdsplads”. Eller du kan få hjælp til løn, præcis som Line fik hjælp.

Generalforsamlingen blev en kombination af faglig hygge og oplysning om, hvad KS som fagforening tilbyder sine medlemmer.
Alle studerende er velkomne til at blive en del af det nye faglige fællesskab. Husk, det er gratis for studerende  at være medlem af KS de første 6 måneder. Herefter kan studerende være medlem for kun 37 kroner om måneden. Du kan blandt andet følge den nye organisation på facebook her

Kontakt Line, hvis du vil høre mere: Line Nordhøj, projektkoordinator, Aarhus studenterorganisation, mobil 6053 9466  lno@kommunikationogsprog.dk

Hvis du er interesseret i at få stablet en studenterorganisation på benene i nærheden af dig, eller hvis du kender nogen, der vil gøre det, er du velkommen til at kontakte KS konsulent Ask Lehrmann ale@kommunikationogsprog.dk.