13. september 2017

8 inspirationspunkter, når du vil søge nyt job

Vil du videre fra dit job? Skal du prøve noget nyt? Flytte til en anden landsdel? Det kan være svært at vide, hvilke job man har lyst til at søge, og hvilken virksomhed man gerne vil hen i.  Her er 8 ideer til hvordan du kan få inspiration.

1. Læs en masse jobannoncer, og print dem, du umiddelbart synes, der ser interessante ud. Det er vigtigt, at du ser efter, hvilke opgaver der er og ikke efter stillingsbetegnelsen.

2. Notér, hvad det særligt er, du synes er interessant. Du skal ikke på forhånd vurdere, om det er realistisk, kun om du synes, det virker spændende.

3. Lav en liste over alle de forskellige slags opgaver, relationer, ansvarsområder med mere, der er i stillingerne/profilerne.

4. Lav en tilsvarende liste fra dine forskellige job og din uddannelse. Hvis det ikke er så lang tid side,n du er uddannet, så tag udgangspunkt i de job, du har haft, mens du læste. De behøver ikke at have været studierelevante; alt er interessant.

5. Nu er det tid til at tage bunken af annoncer og listen over kompetencer og så kigge dem igennem. Notér dér, hvor du matcher og der, hvor det giver dig energi.

6. Kig på LinkedIn og se, om nogle i dit netværk eller i dit netværks netværk er i nogle virksomheder, har nogle job eller profiler, der inspirerer dig.

7. Nu har du et billede af, hvad du kunne tænke dig og (måske) nogle annoncer eller eksempler fra LinkedIn, der kan inspirere dig til at finde et job, du vil søge, og hvor der er de udfordringer og de opgaver, du går efter.

8. Er du stødt på nogen, der har nogle af de opgaver eller er i de virksomheder, du synes ser interessante ud, så kontakt dem og spørg, om de vil fortælle dig lidt mere om deres job eller den virksomhed, de er ansat i.