20. april 2016

7 trin, når du skal vælge, hvilke job du vil søge

Hvordan vælger du blandt de næsten 30.000 job, der er ledige lige nu, hvis du gerne vil søge videre fra det job du er i, eller hvis du af en eller anden grund er tvunget til at søge videre? Det kan godt være svært at vide, hvilke job man har lyst til at søge. Kommunikation og Sprogs karriereafdeling giver dig 7 trin til, hvordan du kan få inspiration til arbejdet.

1. Læs en masse jobannoncer og print dem, du umiddelbart synes ser interessante ud. Det er vigtigt at du ser efter hvilke opgaver, der er og ikke efter stillingsbetegnelsen. Du kan også cruise rundt på LinkedIn og se om nogle i dit netværk eller i dit netværks netværk har job eller profiler der inspirerer dig. Husk at det er synligt, at du kigger på profilerne.

2. Når du skal lave beskrivelsen af dine kompetencer, kan du gå frem efter denne metode: Du kan notere hvad du har lavet af forskellige opgaver. For eksempel hvilke og hvor mange tekster du har lavet, til hvilke medier, med hvilke emner og til hvilke målgrupper? Hvad har du lavet af sprog-, kommunikations- eller marketingopgaver? Hvilken it kender du til og er bruger af på forskellige niveauer? Har du deltaget i projekter? Hvilke roller havde du i projektarbejdet? Hvem har du arbejdet sammen med – forskellige fag- uddannelses- og aldersgrupper?

3. Lav en liste over alle de forskellige opgaver du har lavet i dine forskellige job. Hvis det ikke er så lang tid siden du er uddannet, skal du huske de job du har haft mens du læste. De behøver ikke at have været studierelevante, alt er interessant.

4. Når du har lavet 2 og 3 og kigger på din LinkedIn profil og dit cv, så får du et billede af hvilke kompetencer du har.

5. Lav en kop te/kaffe/kakao eller andet og afsæt lidt tid til at kigge det igennem og overveje hvad du godt kunne lide at lave og hvad du har været stolt af. Giv de forskellige opgaver/roller smileyer eller et tal for 1 til 5, hvor 5 er højest.

6. Nu er det tid til at tage bunken af annoncer eller eksempler fra LinkedIn. Begge dele kan inspirere dig til at finde et job, hvor der er de udfordringer og de opgaver du går efter. Tag listen over kompetencer og kig det hele igennem. Noter hvor du matcher og hvad der giver dig energi.

7. Nu har du et billede af, hvad du kunne tænke dig. Overvej også, om du gerne vil prøve noget nyt, eller om du ønsker at lave meget mere af det du er god til, inden du går i gang med at skrive ansøgninger.