24. januar 2018

7 ansøgninger gav 4 jobsamtaler

Det gik rigtig godt, da et af KS-medlemmerne for nylig fik feedback på ansøgning og CV af KS-karriererådgiver Marianne Greve Jensen. Her får du hendes 5 gode tips, så du også kan gøre dit CV og din ansøgning endnu bedre.

7 ansøgninger gav 4 jobsamtaler – så godt gik det et af vores medlemmer i starten af året, efter hun havde fået feedback af Marianne Greve Jensen, som er karriererådgiver hos Kommunikation og Sprog. Og selv om det selvfølgelig er medlemmets egen fortjeneste, kan der være meget værdi at hente i at få sparring og inspiration på sit materiale.

Hos Kommunikation og Sprog svarer vores karriereteam årligt på hundredvis af henvendelser om feedback på alt fra CV og ansøgning til LinkedIn profiler. Vi har bedt Marianne fortælle om den feedback hun gav vores medlem, for at hun kunne lande sine mange samtaler.

Og her er Mariannes anbefalinger, som du også kan bruge til at forbedre dit jobsøgningsmateriale:

1. Du skal skrive, så læseren bliver klogere:
”Der er mange der skriver meget korte CV'er med al information i punktform, og det bliver man altså ikke nødvendigvis klogere af. Det kan nemlig være svært at finde konteksten. Fold dine opgaver ud, og giv nogle beskrivelser så man forstår situationen noget mere om ansættelsen som helhed”.

2. Du skal holde fokus på det fremadrettede:
”Mange ansøgninger kan gå lidt i øst og vest, fordi man gerne vil fortælle så meget som muligt. Men det er vigtigt at holde den røde tråd, der skaber sammenhæng og overblik. Og vise at man ved noget om dem, har motivation for jobbet og for branchen. At man har sat sig ind i hvem de er, og skriver det direkte til dem. Det kunne mange godt blive bedre til.”

3. Du skal finde ud af, hvor dit stof hører hjemme:
”Du skal ikke skrive, at du har en hund og tre katte i din ansøgning, og din ansøgning skal ikke bare være en gentagelse af dit CV. Du skal huske hvor dit materiale hører til: Er det baggrundsstof, som fortæller noget generelt om dig eller det du har lavet? Så skal det være i dit CV og i din profil. Er det fremadrettet, og handler om virksomheden? Så skal det være i din ansøgning. De to dokumenter skal kunne forskellige ting.”

4. Du skal give eksempler:
”Meget jobmateriale kan hurtigt blive ukonkret, fordi man gerne vil have det hele med. Jeg er personligt lidt af en ”vis mig eksempler” tilhænger. Ens vigtigste resultater, historier om opgaver man har haft succes med tidligere og hvor man kan gøre det samme for den nye virksomhed. Indhold, omfang, målgrupper, niveauer og samarbejder samt resultaterne.”

5. Du skal prøve ting af: 
”Det vi vejleder vores medlemmer om, er jo hvad der virker. Men succesen handler i høj grad også om at finde ud af, hvordan man skiller sig ud i forhold til alle de andre ansøgere. Der er mange der gør det hele lidt for standard og sikkert, og så er det nemt for dem i den anden ende at falde for en der tør. Tag nogle chancer, prøv nogle ting af.”
Ellers er Mariannes sidste anbefaling: Send jeres ansøgning til os! Få så meget sparring og så mange kommentarer som muligt på jeres stof, for det kan det kun blive bedre af.
Hvis du savner feedback på dit jobsøgningsmateriale, kan du sende det til os her