18. marts 2020

6 råd til et godt arbejdsmiljø på det midlertidige hjemme-kontor

/files/assets/news/chris-adamus-anfq-7rxnc-unsplash-0-credits.jpg

En helt ny slags arbejdsdag har ramt mange KS-medlemmer. Der har ikke været meget tid til at indstille sig på den nye hverdag med at arbejde hjemmefra - og i mange hjem er hele familien rundt om en.

Her er nogle gode råd samt et link til Pas-på-din-krop-øvelser.

  1. Strukturér dagen: Lav en tidsplan, husk frokostpausen, og husk også et par ekstra pauser i løbet af dagen. Du sidder nok ikke ligeså godt, som når du er på kontoret, og du vil have brug for stræk-ud-øvelser gennem dagen. Hele familien kan eventuelt lave øvelser sammen. Vores samarbejdspartener Tryg har lavet en god guide til stræk-ud-øvelser. Klik her for at se dem.

  2. Måske du kan holde en frokostpause på en hel time – så er der tid til at få lidt frisk luft. Aftal med chef og kolleger.

  3. Aftal med din chef og dine kolleger, hvordan I bedst kommunikerer og deler opgaver. Det kan faktisk være meget svært at arbejde som satelitter, når man er vant til den daglige mundtlige kommunikation tæt på hinanden. Det er en god ide at holde virtuelle gruppemøder – eventuelt over Skype.

  4. Sørg for, så vidt som muligt, at du kan arbejde uden forstyrrelser.

  5. Hvis du hører til dem, der har børn hjemme, kan I lave et program for resten af dagen om morgenen. Det gælder først og fremmest om at finde en rytme, der får den nye hverdag til at glide, samtidig med at arbejdet bliver passet. Læs mere her.

  6. Bliver du småstresset og har brug for gode råd til strukturering af dagen, så kontakt KS på telefon og via dette link. Vi sidder klar til at rådgive dig i denne nye situation.

Edit page