15. maj 2018

5 gode råd: Sådan gør du chefens nej til lønforhøjelse til et ja

Ofte skal man tage sig lidt sammen for at gå ind og forhandle løn med chefen. Og ofte begynder forhandlingen med et nej fra chefen. Men det skal ikke få dig til at give op. Her får du 5 korte og gode råd, så du er klar, når du skal forhandle løn.

Først får man nej – og så får man alligevel mere i løn. Sådan er det heldigvis for rigtig mange KS-medlemmer.

Ofte skal man tage sig lidt sammen for at gå ind og forhandle løn med chefen. Og ofte begynder forhandlingen med et nej fra chefen. Men det skal ikke få dig til at give op.
Tværtimod kan du gøre som et KS-medlem for nylig gjorde. I første omgang var chefens kommentar til lønkravet: ’Det kommer ikke til at ske’. Men efter en tænkepause og mere forhandling fik medlemmet alligevel en klækkelig lønforhøjelse på 25 procent, inkl. pension og en sundhedsforsikring.

Medlemmet kunne godt mærke på chefen, at hun virkelig pressede citronen meget, da hendes lønkrav svarede til en stigning på 25 procent. Men chefen sagde samtidig, at de virkelige var glade for medarbejderen, og de resultater hun har opnået. Han ville derfor lige gå i tænkeboks, og finde ud af hvad han kunne gå med til.

Og der gik kun nogle få timer, så var nej’et forvandlet til et ja og medarbejderen fik sine 25 procent i lønforhøjelse.

En god strategi for lønforhandling kan formuleres i 5 gode råd:
1. Forberedelse er vigtig. Det giver dig indsigt og mere ro på, når du ved, hvor du står. 
2. Et nej er ikke et nej til hele forhandlingen. Spørg ind til nej’et. 
3. Anvend tidligere opnåede resultater i din argumentation for dit niveau
4. Pauser er helt ok. Det giver tid til at få undersøgt tingene nærmere
5. brug positiv feedback fra din arbejdsgiver som understregning af hvorfor dit udspil er som det er.

Men du kan blive endnu bedre til at forhandle, hvis du får en lønvejledning hos KS. Det havde dette medlem gjort, inden hun gik til forhandling.
Vores konsulenter har læst tusindvis af offentlige og privatansatte medlemmers kontrakter. Vi ved derfor, hvad kommunikatører får i løn, hvor mange fridage de har, hvilke frynsegoder de har, og hvad der er normalt at kræve til lønforhandlingen
Book selv en lønvejledning