21. juni 2017

4 ting du kan gøre for at blive karriereklar i sommer

Sommeren står for døren. Og selv om det er tid til afslapning og et tiltrængt afbræk i hverdagen, er det også en oplagt mulighed for at tænke fremad og udviklingsorienteret: Skal der ske noget nyt, er der information du mangler, eller er der andre muligheder for udvikling og sparring? Kommunikation og Sprog giver dig her 4 bud på karriereaktiviteter, som du kan gøre brug af over sommerferien.

  1. Opkvalificer dig med gratis onlinekurser, podcasts og webinarer

 Internettet udvikler sig hele tiden, og det gør din adgang til stærkt fagligt indhold derfor også. Uddannelse og efteruddannelse behøver ikke længere foregå i et klasselokale: Der er tusindvis af gratis ressourcer online, hvor du gennem skræddersyede kurser, videoer, webinarer, podcasts og artikler kan opkvalificere dig i netop den faglighed du er interesseret i. Vil du gerne blive bedre til Google Analytics, eller til at lave en bannerreklame? Til at lave en god præsentation, eller facilitere en workshop? Til at skrive opdateringer der fænger på sociale medier, eller en god overskrift til jeres nyhedsbrev? Spørg dig selv hvad du mangler af professionelle eller personlige indspark, definer hvad du gerne vil blive bedre til, og gå så i gang med at søge.

  1. Optimer din tilstedeværelse online

Virksomheder evaluerer i stadigt højere grad potentielle medarbejdere på deres onlinetilstedeværelse. Om det så drejer sig om din profil på LinkedIn, din tilstedeværelse på Facebook eller Instagram eller din personlige hjemmeside eller blog, vil det være en potentiel arbejdsgivers første møde med dig. Så om du er jobsøgende eller ej, kan det være en god idé at være med til at styre, hvilket billede du giver af dig selv online. Kunne du opdatere din LinkedIn profil med den nyeste information? Kunne du strømline informationen om dig selv på tværs af medier for at sikre et sammenhængende personligt brand? Kunne du lave en hjemmeside eller blog om dig selv, så du med det samme kan give det ønskede billede af dig og din faglighed? Der er mange muligheder, og selv små tiltag kan gøre en forskel.

  1. Opdater dine faglige informationskilder

 Man får typisk sine nyheder gennem de samme hjemmesider, nyhedsbreve, medier eller arrangementer som man altid har gjort. Men der er mange andre steder du kunne få information, som du ikke gør i forvejen – ofte tænker man bare ikke over det. Og der er god grund til altid at være opmærksom på at vide det nyeste og mest relevante for sin faglighed. Brug ferien på at lede efter nye hjemmesider, nyhedsbreve, podcasts eller andet som kunne have din interesse. Kig efter kurser, arrangementer eller gåhjemmøder, eksempelvis hos relevante virksomheder, som du kunne udnytte. Eller brug muligheden på at tage en kop kaffe med spændende mennesker i dit netværk, som kan give dig sparring og nye perspektiver. Så kan du vende inspireret tilbage til jobbet.

  1. Evaluer din jobsituation

Ofte kan pusterummet over en ferie være det perfekte tidspunkt at spørge sig selv, om der er noget ved ens job man kunne tænke sig at ændre. Er du stadig tilfreds med dine jobopgaver, eller er der opgaver som du ikke længere synes er spændende eller relevante? Er der opgaver du kunne synes var spændende, som du ikke har mulighed for at lave i din nuværende stilling? Har du fået nye ambitioner, som du har mulighed for at udleve på dit arbejde? Brug tiden på at blive mere klar på dine ambitioner, og måske på at tage en snak med din chef eller kolleger. Hvis du beslutter dig for at dreje din faglighed i en anden retning, kan du også bruge ferien på at afklare hvordan det ville kunne lade sig gøre.