12. januar 2016

4 mål for 2016: Får du det, du gerne vil have på jobbet?

Et nyt år er en god grund til at overveje, om du er tilfreds med forholdende på dit arbejde. Og samtidig en mulighed for at reflektere over, om du generelt er tilfreds med din situation.

Tekst: Ask Lehrmann
Fotograf: Lisbeth Holten

1.

Vil du have mere i løn? At forhandle løn er en løbende proces, hvor du over et helt år skaber gode resultater for virksomheden, samtidig med at du tydeliggør det for din chef. Hvis et af dine mål for 2016 er en lønforhøjelse, bør du allerede nu begynde at lave dit forarbejde.

Log dine successer, arbejd resultatorienteret og sørg for at gøre dig bemærket. Forbered dig samtidig grundigt på din lønsamtale, og hav dine argumenter og resultater ved hånden. Og hvis det ikke kan blive til en lønstigning i år, så overvej i stedet, om der er personalegoder eller andet, du i stedet kunne være interesseret i.


2.

Vil du sikre dig faglig udvikling eller videreuddannelse? En god måde at få ny ambition og energi i en stilling kan være at skaffe efteruddannelse, der opkvalificerer dine kompetencer og cv. Det kan give et boost til både virksomheden, din afdeling eller til dig personligt.

Definer, hvad du gerne vil blive klogere på, undersøg dine mulighed for kurser og efteruddannelse, og tag en snak med din chef om dine muligheder for uddannelse, både indenfor eller udenfor arbejdstiden.


3.

Vil du forhandle dine opgaver? Når man har siddet i en stilling i en periode, vil man nogen gange sidde fast i de samme opgaver.

Overvej, om der er nogen opgaver, som du mener at kunne varetage, eller opgaver du gerne vil arbejde dig hen imod i din stilling. Kortlæg måske, de opgaver du synes fylder for meget, og de opgaver du synes fylder for lidt, og tag dem op med din chef. Hvad ville gøre, at du i højere grad trivedes på din arbejdsplads?


4.

Har du andre mål og idéer for året, som du gerne vil nå? Måske har du idéer til innovation på arbejdspladsen, måske vil du gerne rykke afdeling eller har større planer om et fuldstændigt karriereskift.

Overvej dine ambitioner for året, og kom måske forbi Kommunikation og Sprog og få en karrieresamtale. Så kan vi i fællesskab finde ud af, hvad 2016 skal bringe for netop dig.


Læs mere om job og karriere på vores hjemmeside