Masterclass: Kommunikation, grøn dagsorden og bæredygtighed – mellem washing og hushing

Workshop

På denne Masterclass forbinder vi tidens bæredygtighedsdagsorden og grønne omstilling med kommunikatørens konkrete, praktiske værktøjskasse. Det er nødvendigt for kommunikatører at være klædt på til de nye krav og store muligheder, som kommunikationsdisciplinen om bæredygtighed og grøn omstilling skaber. Forbrugere, arbejdsstyrken og stakeholders forventer i stigende grad, at virksomheden demonstrerer en sikker kurs området – hvor det er langt sværere at genopbygge tillid til et svækket brand, end det er at opbygge og forebygge. Samtidig kan der også være et tab i at fortie gode indsatser, hvor fundament og handling er i orden: for kommunikation af grøn omstilling og mere bæredygtighed er også værdi- og normskabende. 

De fleste virksomheder, organisationer, kommuner og myndigheder præges af ambitioner om at indgå i den Store Fortælling om en mere bæredygtig verden. Derfor står kommunikatører i dag og i årene fremover med en afgørende opgave i at undgå Green washing, Blue washing eller SDG washing. Samtidig kan opgaven bringe kommunikatøren ind i ledelsesrummet; kommunikationen er blevet forretningskritisk og kan være med til at præge en nødvendig udvikling. Det kræver indsigt i forretningskonteksten – og det kræver en fornyet værktøjskasse med kommunikationsgreb, der også hviler på det fælles sprog om bæredygtighed og grøn omstilling, vi er ved at udvikle i verdenssamfundet – uden at vi ender med at sige for meget eller for lidt. 

På Masterclass’en adresserer vi best practise, faldgruber og fejltrin at undgå indenfor kommunikation grøn omstilling og bæredygtighedsdagsorden.Vi arbejder med trends, enkle modeller og cases. Du må også meget gerne have din egen case med. Eller et oplæg til, hvordan du ønsker at udvikle din kommunikationsprofil på området. Det er samtidig noget af det, du får inspiration til på denne Masterclass. 

Det er ikke et krav men en fordel, hvis du har deltaget på webinaret om Bæredygtighed og kommunikation hos Kommunikation og Sprog med Marta Karolina Olsen. 

Om Marta Karolina Olsen

Kursusleder er Marta Karolina Olsen fra CBM Consult, der rådgiver om kommunikation,
branding og medier. Gennem sine mere end 20 års erfaring som kommunikationsrådgiver og konsulent har Marta rådgivet danske og internationale virksomheder og brands, offentlige organisationer og myndigheder, uddannelsesinstitutioner, NGO'er og medlemsorganisationer. I de sidste år med et skærpet fokus på kommunikation af grøn omstilling og bæredygtighedstiltag. Udover at være selvstændig rådgiver og konsulent med mere end 20 års erfaring fra bureauverdenen og lederstillinger på organisationssiden, er Marta ekstern lektor i kommunikation og medier på Københavns Universitet på Dansk og Film- og medievidenskab. Marta er uddannet cand.mag. og efteruddannet kreativt på Tekstlinjen på Reklameskolen samt med en igangværende Diplom i ledelse. 

Praktisk information

Dato:
tirsdag, 13. juni 2023
Tidspunkt:
09:30 - 15:00
Adresse:
Hauser Plads 20
Sted:
Hovedstaden
Pris:
Gratis

Andre kurser og arrangementer du måske kunne finde interessant

Edit page