Masterclass: Bliv en bedre sparringspartner for din chef

Workshop

Hvordan kan du blive chefens uundværlige højre hånd, så chefen tager fat i dig, når tvivlen er størst? 

”Jeg har jo det der personalemøde fredag morgen og skal fortælle om de dårlige resultater. Hvad skal jeg lægge vægt på, og hvordan skal jeg gøre det?”. Måske har du allerede fået det spørgsmål fra din chef – eller du drømmer om at få det. 

Hvis du får spørgsmålet, er du mere end en fagperson, der kan sit uddannelsesmæssige håndværk. Du træder ind i en rolle som fortrolig sparringspartner eller ledelsesrådgiver. 

Dette heldagskursus er for dig, der allerede har erfaring med at være sparringspartner for din chef – og som ønsker at styrke dine kompetencer yderligere. 

Du arbejder højst sandsynligt som PA’er, projektleder eller kommunikationsrådgiver i et tæt samarbejde med din ledelse. 

Fokus for kurset

At være ledelsesrådgiver kræver en række kompetencer, som vi sætter fokus på i denne masterclass. Vi kommer rundt om følgende emner: 

  • Projektledelse: Hvordan omsætter jeg en ledelsesmæssig udfordring til et projekt – og hvilke kompetencer kræver forskellige typer projekter?
  • Forretningsforståelse og brancheindsigt: Hvordan udvider jeg min generelle forståelse af vores forretning og drager paralleller til lignende virksomheder / organisationer?
  • Netværk: Hvordan sætter jeg mit interne og netværk i spil i min opgaveløsning – og hvordan udvider jeg mit netværk?
  • Strategisk indsigt: Hvordan kan jeg tænke strategisk – og hvordan bruger jeg strategi som retningsgiver og referenceramme i mit arbejde?
  • Organisations- og kulturforståelse: Hvordan er udfordringerne forskellige som sparringspartner i en hierarkisk og en projektorganiseret virksomhed? Og hvad betyder virksomhedskultur for min opgaveløsning?
  • Forandringsledelse: Hvordan driver jeg forandringer, og hvordan kan jeg selv reagere på forandringer?
  • Rådgiverroller: Hvilke forskellige roller kan jeg indtage som rådgiver? Hvornår skal jeg være ekspert, og hvornår skal jeg være facilitator?
  • Gode spørgsmål: Hvordan udbygger jeg min viden ved at stille spørgsmål? Og hvordan stiller jeg de rigtige spørgsmål?
  • Dilemmaer i ledelsesrådgivning: Hvilke dilemmaer kan jeg møde i nær ledelsesrådgivning? Hvornår skal jeg trække mig?

VI arbejder med konkrete cases og tager udgangspunkt i hinandens konkrete erfaringer. Derfor: Bidrag meget gerne med dine egne udfordringer og dilemmaer fra hverdagen.

Underviser

Underviser er Allan J. Christensen. Allan er cand. comm. og har i 12 år været direktør i både Rambøll og NIRAS. i NIRAS. I dag driver og ejer han Cambiamento, hvor han er ledelsesrådgiver inden fra strategisk positionering og kommunikation – og underviser bl.a. i udvikling af fagmedarbejderes rådgiverkompetencer. Allan er desuden klummeskribent, bl.a. på Berlingske, hvor han skriver om ledelse. 

På kurset vil Allan inddrage sin egne erfaringer som direktør og som ledelsesrådgiver – og han vil desuden inddrage forskning inden for feltet. 

Praktisk information

Dato:
tirsdag, 28. november 2023
Tidspunkt:
9:00 - 16:00
Adresse:
Hauser Plads 20
Sted:
Hovedstaden
Tilmeldingsfrist:
tirsdag, 21. november 2023 - 12:00
Pris:
Gratis

Andre kurser og arrangementer du måske kunne finde interessant

Edit page