Kom i bedre tegnsætningsform

Kursus

Har du styr på tegnsætningen? Nu får du mulighed for at blive en sikrere og mere bevidst tegnsætter.

Vi begynder med at kigge lidt bagom tegnsætningen – på selve sproget. Hvordan er det struktureret? Hvordan er sætningsgrammatikken? Dernæst kigger vi på tegnsætningen og på hvordan den giver mening i forhold til sprogets struktur. Og vi gør det med en masse øvelser undervejs.

Ved at tage udgangspunkt i sætningsgrammatikken får man en langt bedre tegnsætningsforståelse end man ville få ved blot at se på tegnsætningsregler. Det er sætningsgrammatisk forståelse, almindelig sprogfornemmelse og øvelse som skaber den gode tegnsætter. 

Man bliver ikke mester i tegnsætning på 3 timer, men den bevidste og dygtige sprogbruger kan få skærpet sin forståelse, og den mindre ferme kan få et retvisende udgangspunkt til erstatning for de misforståelser mange render rundt med. Uanset hvilket niveau din tegnsætning er på, venter der dig nogle ahaoplevelser og et mere sikkert grundlag. 

Kursets underviser, Martin Lund, har igennem mange år været ekspert i tegnsætning, og han glæder sig til at pudse din tegnsætning af på et højt fagligt niveau – men hvor der også er plads til spørgsmål.

Vi beskæftiger os med både grammatisk komma og nyt komma (brugt her), altså hhv. tegnsætning med og uden automatisk startkomma, og vi ser også på andre tegn.

Det er gratis for medlemmer af Kommunikation og Sprog at deltage.

Der er indlagt en pause, hvor der serveres en sandwich og lidt at drikke.

Praktisk information

Dato:
onsdag, 5. oktober 2022
Tidspunkt:
17:30 - 20:30
Adresse:
Medborgerhuset - Mødelokale 1, Rendsburggade 2, 9000 Aalborg
Sted:
Nordjylland
Tilmeldingsfrist:
mandag, 3. oktober 2022 - 00:00
Oplægsholder:
Martin Lund
Pris:
Gratis

Andre kurser og arrangementer du måske kunne finde interessant