Linksamling


Vi har samlet en række relevante links til at komme godt fra start som freelancer.

Alt fra start af virksomhed, innovation og drift til regnskab og moms. Nogle på et teoretisk og forskningsmæssigt plan, andre helt praktiske.

Virksomhedsguiden

Virksomhedsguiden finder du næsten alt, hvad du kan få brug for.

Startvækst er en portal til iværksættere og virksomheder i vækst. Den drives af Erhvervsstyrelsen i samarbejde med væksthusene, som er et samspil mellem kommuner, de regionale vækstfora og Erhvervsstyrelsen. For eksempel finder du Væksthus Hovedstadsregionen og Væksthus Midtjylland.

Amino

”Start af selvstændighed virksomhed” er en række fora, hvor Amino stiller skarpt på muligheder og hurdler for dig, som har planer om at blive iværksætter. Brugerne hjælper hinanden med alt fra de helt basale ting - som det at vælge branche - til de mere spidsfindige detaljer i forretningsplanen. Der findes blandt andet et helt forum, hvor der deles ud af gode links, ressourcer og bøger for iværksættere.

Brugerne diskuterer også de mange forskellige former for virksomheder, iværksættere kan vælge at starte op. Der findes eksempelvis et dedikeret forum til franchise-iværksættere. Hvis du overvejer at blive iværksætter eller vil hjælpe andre, så er det her, det foregår!

Overskrifterne lyder blandt andet:

  • Er du iværksætter med brug for hjælp?
  • Vil du starte ny virksomhed?
  • Vil du vide, hvordan man stifter ApS, i/s, A/S eller enkeltmandsvirksomhed?
  • Vil du være selvstændig, men mangler en god ide?
  • Har du brug for iværksætterrådgivning?
  • Vil du vide mere om franchiseselskaber?
  • Vil du debattere iværksætteri?

Students Guide to Entrepreneurship - Copenhagen Innovation and Entrepreneurship

CIEL er et samarbejde mellem CBS, KU og DTU, der består af en fælles indsats for at udvikle og understøtte initiativer inden for innovation og iværksætteri til gavn for studerende, industrien, forskning og uddannelse inden for regionen.

IDEA Entrepreneurship Centre – Syddansk Universitet

IDEA Entrepreneurship Centre er Syddansk Universitets kompetencecenter for iværksætteri, innovation og kreativitet. IDEA dækker alle universitets campusser og alle fakulteter.

IDEA tilbyder universitetsstuderende og alumner kurser, events, workshops, udviklingsprogrammer m.m. inden for innovation og entreprenørskab. Universitetets undervisere kan hente inspiration, hjælp og værktøjer hos IDEA. IDEA arbejder tæt sammen med eksterne partnere; iværksættere, erhvervsledere, rådgivere og investorer og bidrager til videnskredsløbet mellem universitetet og det omkringliggende samfund.

Fonden for Entreprenørskab / Young Enterprise Denmark

Målsætningen for Fonden for Entreprenørskab - Young Enterprise er at sikre, at flere elever og studerende på alle uddannelsesniveauer introduceres for og deltager i entreprenørskabsundervisning, herunder at entreprenørskab bliver en integreret del af vores uddannelsessystem.

Entreprenørskab kan læres. Det er fondens grundsten. Aktiviteterne og måderne, det gøres på, er mange, og der udvikles stadig nye rammer for at være med til at sikre, at Danmark også i fremtiden kan byde ind med endnu flere levedygtige iværksættere. Fordi Fonden for Entreprenørskab - Young Enterprise dækker alle uddannelsesniveauer, sikres der progressionen i entreprenørskabsundervisning - fra grundskolen til de videregående uddannelser - det vil sige over en million elever og studerende samt deres lærere og undervisere.