Hjælp til jobsøgning

Der er en række trin man skal igennem for at skrive den gode ansøgning, der får dig til en samtale. Læs de 4 trin hver, og hvilke værktøjer vi har til at hjælpe dig undervejs. 


1. Lav grundig research

Inden man går i gang med sin jobsøgning, er det vigtigt at du laver noget grundig researchDet er vigtigt at lave fokuseret research, uanset om du søger uopfordret eller en opslået stilling. Hør vores karriererådgivere fortælle mere om kernen i en god jobansøgning, eller læs vores udførlige guide til at komme i gang med din research. 
 

2. Få dit CV til at spille

Dit CV skal give arbejdsgiveren et konkret indblik i dine kompetencer og dine erfaringer. Fortæl hvilke konkrete opgaver, du har løst i dine job og på dit studie, og hvilke resultater du har opnået. Brug KS Karriererådgiveres CV-guide, hvis du vil læse mere, eller download vores CV vejledning og skabelon.
 

3. Skriv ansøgningen 

Din ansøgning skal være fremadrettet i forhold til, hvordan du vil varetage de opgaver, der er beskrevet i opslaget. Du skal ikke gentage dit CV, og hvis der er information i dit CV, du mener er særligt relevant, skal du målrette det virksomhedens behov. Du skal også turde sælge dig selv, tage nogle chancer og prøve nogle ting af: Ydmyghed er sjældent en kvalitet i en jobsøgningsproces. KS karriererådgivere har lavet en ansøgningsskabelon, som du kan tage udgangspunkt i, når du skal opbygge din ansøgning. Hvis du overvejer at søge uopfordret, kan du læse tips og anbefalinger på vores side om emnet. 
 

 
  Book CV- og ansøgningstjek

  Få feedback på CV og ansøgning inden du sender det afsted, så sikrer du dig en målrettet ansøgning.  

 

 

 

 

 

4. Jobsamtalen og personlighedstest

Læs mere om, hvordan du forbereder dig til jobsamtalen, og hvad du skal være opmærksom på undervejs. Bliv også klogere på, hvilke personlighedstests du kan støde på, og hvordan de bruges til rekruttering.

Læs også om personlig branding på sociale medier, og hvordan du kan bruge LinkedIn professionelt eller til konkret jobsøgning.